Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

Rize Valiliği ve RİZEM Kültür ve Turizm Derneğinin birlikte yapmış oldukları 'Kaçkar Yıldızları' çalışması sona yaklaşıyor.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve RİZEM Kültür ve Turizm Derneğini öncülüğünde yapılan çalışma ile Rize'deki restoran, otel ve diğer turizm işletmelerinin hijyen ve fiyat denetimi çalışması hayata geçirilecek.

Çalışma hakkında bilgi veren RİZEM Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, ilimizde turizm alanında gittikçe büyüyen bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, 'Valiliğimiz ve Kültür Turizm Müdürlüğümüzle planlı ve stratejik politikaların oluşturulması için bir çalışma hazırladık. Bu çalışma kapsamında turizm gelirlerindeki artışı sürekli kılmak, şikayetlere sebep vermemek, şehrimize gelen turistlerin memnuniyetini sağlamayı amaçlıyoruz. , Ayrıca sağlık ve güvenliğin ön planda tutulduğu tatil tercihlerinde tanıtım ve reklam açısından ilimiz turizmine telafisi güç zarar vermemek için kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili meslek örgütlerinin yanı sıra turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere ve kuruluşlara da ciddi sorumluluklar düştüğünü belirtiyoruz. Turizm işletmeleri ve kuruluşlarının, bu sorumluluk bilinci çerçevesinde, tesislerin fiziksel nitelikleri, hizmet kalitesi, personelin niteliği ve eğitimi ile sağlık, hijyen ve güvenlik konularında azami özeni göstermesi gerekmektedir. Söz konusu çaba, sadece insan sağlığı ve tüketici açısından değil aynı zamanda ülkemizin uluslararası alandaki imajının olumsuz etkilenmemesi açısından da önem taşımaktadır' ifadelerine yer verdi.

Aydoğan ayrıca turizm tesislerinde, her türlü tesisatın tasarımında, kullanılan yapı malzemelerinin seçiminde, suyun temizliğinde ve klorlanmasında, yiyecek – içecek maddelerinin hazırlanmasında, depolanmasında, saklanmasında ve sunumunda hijyen ve sağlık kurallarına uyulması gerektiğini söyleyerek, 'Tesislerin temizlik ve bakımları düzenli olarak yapılmalı, turist sağlığını tehdit eden hastalıkların oluşmasını önleyecek gerekli önlemler alınmalıdır' diye konuştu.

Kriterlerin belirlenmesi ardından o kriterler doğrultusunda Rize Valiliği ve RİZEM Kültür ve Turizm Dernek yönetiminden oluşturulan komisyon tarafından denetimler başlayacak. Bu denetimlerin önümüzdeki aylarda başlanılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi