Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık

Başkan Yardımcı, ligin ilk iki haftasını kayıpsız geçtiklerini hatırlatarak, ' bu yolda başınıza taşın nereden düşeceği belli olmaz, biz ayaklarımızı yere sağlam basarak, hiçbir takımı küçümsemeden yolumuza sağlam adımlara devam edeceğiz' mesajını verdi.

Tokat Nereden Gelir Belli Olmaz

Kulübün kurumsal yapısına çok önem verdiklerini hatırlatan Yardımcı;' Bu iş ağır bir iş ve dışarda olmakla olmaz. Onun için Adana'dan sonra takımla birlikte Rize'ye geldim. Takımdan gönderilmesi düşünülen oyuncular için toplantılar yapıyoruz. Futbolcunun hem giderken, hem gelirken menajerlerin karışması ile kafa karıştırıyor. Takım ilk iki haftada ortaya koyduğu futbol ve skorlarla bizi memnun etti. Teknik kadro ve futbolcu kadrosunu koruduk. Çok iyi çalıştılar bizi memnun ettiler. Düşmüş takım psikolojisinden kurtuldu. Bu takımın gideceği yer, arzusu belli. Bu takıma karşı bir inanç var. Bu çok önemli, hedefe koşuyoruz ve bu hedefe koşmaya devam edeceğiz. Biz palavra sıkmıyoruz, çıkacağız, bu yolda teknik kadro futbolun doğrularını yapacak. Futbolcular ise her maçta rakibi ısıracak. Bu ligde tokat nereden gelir belli olmaz. Bütün rakipleri ciddi alarak yola devam edeceğiz. Adana'da tribünleri gördüm şaşırdım. O maçı teknik kadronun doğruları ve futbolcuların hırsı ile aldık. Taraftara kabahat bulmuyorum. 3 seneden beri bir takım küme düşmemeye oynarsa seyirci gelmez. Taraftar bir dağılmışlık içindeydi. Rizespor hedefe sıkı oldu mu, taraftar sayısı artar. Skor önemli değil, oyuncular saha da o hırsı göstersin yeter. Bizim işimiz sempati ile takımı kaynaştırma. Ağzımızdan çıkan sözü yerine getireceğiz ama karşılığını da istiyoruz. Asla gevşemeden yolumuza devam edeceğiz. Bu iş güven işi. Kendimize de güveneceğiz. Bu şehri ayağa kaldırmak çok önemli. Sahada alın terini akıtan futbolcuların karşılığı vermek bizim işimiz. Futbolcuya, teknik kadroya mahcup olmak istemiyoruz. Transferde önce gidecek oyuncuları göndermek zorundayız. Büyük ihtimalle 10 numarayı yabancı alacağız. Benim de ilk transferim ses getirmesi gerekiyor. Jakob Jantscher'i göndermek istiyoruz. Bu futbolcu için kiralık olarak bir takımla anlaşma üzerindeyiz. Bunun yanında yerli oyuncu da bakıyoruz, transferde son gün 12'ye beş kala transfer olmaz.' dedi

Her Takıma Saygımız Var

Oğulcan, Özgür ve Gökhan gibi oyuncuları parlatacağız diyen Başkan Yardımcı;' Son maçta Özgür Çek'i rakip futbolcular adeta doğradı. Oğulcan ve kaleci Gökhan çıkış içinde. Bu oyuncuları A Milli takım kadrosunda görürsek şaşırmayalım. Altyapı sadece Rize'nin sorunu değil, Türk futbolunun sorunu, eksiği, yarası. Altyapı tesissileri için Sayın Bakan'la görüştük. Benim Başkanlığım dönemimde bu işi çözersek ben çok mutlu olacağım. Bu takımdan Avrupa'ya top koşturacak yetenekli oyuncular var. Sponsorluklar dostluklarla çoğalacak. Birlik, beraberlik içinde olacağız. BB Erzurum maçı için taraftar desteği önemli. Her takıma saygımız var, dostane bir maç olsun. Oynayan kazansın. Biz Erzurumlu dostları maça bekliyoruz. Her takımı Rize'de ağırlayacağız. Bunu yaparsak bizi de onlar ağırlar. Adana'da biz bunu gördük. Kısaca sempatik bir takım olacağız, geleni ağırlayan, gittiğinde ağırlanan bir takım olacağız' dedi.

Editör: Haber Merkezi