Saadet Partisi Rize'de 5. Olağan Kongresini Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 'nun katılımıyla gerçekleştirdi. Rize İsmail Karaman Kültür merkezinde yapılan kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı, Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Rize Baro Başkanı Mehmet Çırakoğlu, partililer, ve davetliler katıldı.

Kongre divanın oluşturulması İstiklal Marşı ve faaliyet raporlarının okunması ile başladı.

Kaldırımda Yürürken Hayatından Oldu Kaldırımda Yürürken Hayatından Oldu

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, konuşmasında Rize'de ki bu partinin geçmişine hizmet eden herkese şükranlarını sunarak teşekkür etti. Rize'ye ve ülkeye değer katmak için çalıştıklarını söyleyerek, yapılan faaliyetlerini anlattı.

Ardından siyasi konuşmalarda söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı konuşmada mevcut iktidarın Cumhuriyet tarihinin en uzun tek başına iktidarını yürüttüklerini söyleyerek; 'Atatürk dönemi de buna dahildir. 1923 ile 1938 arasında Atatürk vardı. Ondan öncesini saymıyorum çünkü milli mücadele yıllarıydı. Şimdi ki arkadaşlarımız bu zamanı da geçtiler ama maalesef ülkemizin problemlerini çözemediler. Üzerimize oynanan oyunların farkına varmadılar. Şimdi kafalarına bir taş düştü uyanıyorlar ama halen hangi tedbirleri almaları gerektiğini göremiyorlar. Bu hükümet aklı ile değil hissiyatı ile hareket ediyor. Şimdiki hükümet düşünmüyor bir akla kalmıştır. Hemşeriniz Cumhurbaşkanımız Tayyip beyin etrafında müzakere edeceği kimse kalmadı. Yalnız bırakıldığını düşünüyor aynı zamanda kendi etrafını boşalttı. Yola çıktığı arkadaşlarından etrafında kimse kalmadı. Eğer bu memleket biraz ileri gidecekse siz muhalefetle de meseleleri görüşmek mecburiyetindesiniz. Siz bir dinleyin yine kararı siz vereceksiniz. Onun doğru gördüklerini alın kullanın' dedi.

Hükümetin enteresan bir özelliği olduğuna değinen Karamollaoğlu şunları söyledi, 'Bir işi önüne aldıklarında ilk işleri saraylar inşa ediyorlar, yüksek binalar, şaşalı inşaatlar inşa ediyorlar. Bunlarla problemin halledileceğini sanıyor. Eğitim mi? Modern okullar yapalım akıllı tahtalar koyalım, çocuklara bilgisayar dağıtalım bunlar eğitimin temeli değil. Bunlar sadece kullanılan mekanizmalar. Bunlarla çocuğa hem en iyi nasıl hırsızlık yapabileceğini nasıl anlatırsın hem de bir polisin o hırsızlığı nasıl önleyebileceğini anlatabilirsin. Mantık senin hangi müfredatı uyguladığındadır. Bunu doğru düzgün uygulayamazsan olmaz. Bizim çocuklarımız yarışa giden at gibi eğitildi. Son 15 yıldır durmadan imtihana girecekler, özel okullar, dershaneler, şu kitaplar, şunu çöz, yeni imtihan metodunu öğren, metot çöz bilgi ise yok. Şimdi ne oldu TEOG kaksın. Tamam kalktı şimdi ne diyeceklerini bilmiyorlar. Sistem değişsin imam hatip okulları gelsin. Çocuklar at yarışı gibi yetiştiriliyor bu olmaz. Üniversitede insanlar gençlerin düşünmesine engel oluyor. Bazen diyoruz gençlerle bir araya gelelim konuşalım. Diyorlar o saatte dersleri var. Hafta sonu bir araya gelelim yine kursları var. Yaz tatilinde gelelim yine olmaz yazında iki aylık kurslar var. Ya mübarek sen bu insanları sürekli dershanelerde okullarda tutarsan bu adam düşünmeyi unutur. Düşünmeyen adam problem çözemez. Ülkeyi kalkındırmaz, meslek sahibi olamaz, siyaset yapamaz.'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yarın partisinin Trabzon il kongresine katılacak.

Editör: Haber Merkezi