Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt dışında yaşayan gençlerimizin öz kimliklerini tanımalarını ve korumalarını sağlayacak farklı içeriklere ve özel amaçlara sahip çeşitli hareketlilik programları düzenlemeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğinde yurt dışında yaşayan gençlerimize yönelik 'Kimlik ve Kültür' temalı 'Yurt dışı Türkler Gençlik Kampı' düzenlenecek.

2015 yılından bu yana yurt dışında yaşayan 18-25 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi gençler için düzenlenen Gençlik Kampı, gençlerimizin bulundukları ülkelerdeki tatil dönemi dikkate alınarak 24 Mart - 08 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Gençlik Kampında sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yer alacak

Kamp süresi boyunca, katılımcı gençler sosyal, sportif ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek, Türkiye'de yaşayan akranları ile sosyal bağlar kurarak anadil kullanımını ilerletme imkanı elde edecek. Gençler aynı zamanda, milli ve manevi değerlerimiz ile tarih, dış politika, Türkçe ve kişisel gelişim gibi konularda yapılan eğitim çalışmalarında da yer alma fırsatı yakalayacak. Program dahilinde ayrıca kültürel geziler de organize edilecek.

Gençlik Kampı Antalya'da düzenlenecek

Akaryakıta İndirim Geliyor Akaryakıta İndirim Geliyor

Antalya'da Alaaddin Keykubat Kampı'nda düzenlenecek Gençlik Kampı, erkekler ve kızlar için iki ayrı dönemde yapılacak. Program erkekler için 24 - 31 Mart 2018, kızlar için 01 - 08 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Programa 180 (150 yurtdışından 30 Türkiye'den katılımcı) kız 180 (150 yurtdışından 30 Türkiye'den katılımcı) erkek olmak üzere 360 gencimizin katılması bekleniyor.

Katılımcıların konaklama ve yiyecek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanacak. Kamplara yurt dışından katılmaya hak kazanan gençlerimizin Türkiye'ye geliş-gidiş seyahat giderleri ülkelere göre belirlenen tutarlarda Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenecek.


Editör: Haber Merkezi