Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

Zirveye, Eski Milli Takım Menejeri Can Çobanoğlu, Çaykur Rizespor Külübü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Eski Hakem Mustafa Çulcu, Spor Yazarları Mehmet Ayan, Serdar Ali Çeliker, Hayri Ülgen, Yazar Tuğrul Akşar ve Teknik Direktör Yılmaz Vural konuşmacı olarak katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin tanıtım filminin gösterimi ile başlayan program RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, TÜMBİAD Genel Başkanı Ufuk Bilgetekin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın sporun, özellikle de futbolun ülkemizde çok önemli izleyici kitlesi olan bir sektör olduğunu ifade ederek, 'Spor insanlar arasında ayrılığın değil, dostluk, kardeşlik ve barışın tesis edilmesine katkı sunmalıdır. Her alanda olduğu gibi bu alanda da hem sporcu hem de seyirci açısından ahlak en temel ilke olmalıdır. Hep birlikte sporun bu gerçek kimliğine kavuşmasına gayret göstermeliyiz.' dedi.

Zirvenin hedeflenen amaca ulaşması dileğinde bulunan Rektörümüz, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İki oturum halinde gerçekleşen zirvede, birinci oturum, 'Sporda Kurumsallaşma-Etik Değerler-Doping, Şiddetin Önlenmesi ve Medyanın Spora Bakışı' konu başlığı altında Eski Milli Takım Menejeri Can Çobanoğlu moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuşmacı spor yazarları Serdar Ali Çeliker ve Mehmet Ayan bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

İkinci oturumda, Tuğrul Akşar, 'Spor Ekonomisi' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konferansın ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan moderatörlüğünde 'Hakem, Yönetici ve Futbolcu İlişkileri ve Sorunları' konularında Eski Hakem Mustafa Çulcu, Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez ve Spor Yazarı Hayri Ülgen konuşmalarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumun sonunda Teknik Direktör Yılmaz Vural, 'Futbolun Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlığı altında açık oturum gerçekleştirdi. Katılımcılar oturum sonunda, ülkemizde spor ve özellikle de futbol ile ilgili merak ettikleri soruları konuşmacılara yönelttiler.

Zirvenin sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er tarafından konuşmacılara ve programa katkı sağlayanlara Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi şilti, plaket ve hediye takdim edildi. RİBİAD ve TÜMBİAD tarafından da günün anısına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Er, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan ve Basın- Yayın, Enformasyon ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Taner Erol'a plaket takdim edildi.

Program günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi