ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak ÇAYKUR Başvurularında İkametgah Şartı Aranacak

Aksoy, Samsun`dan Artvin`e kadar birlik başkanlarını toplayarak Samsun`dan Sarp`a demiryolunu talep ediyoruz` diye bir gündem oluşturulmalı dedi. Rize Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Samsun-Sarp Demir Yolu ile ilgili açıklamada bulundu. Aksoy, proje ile ilgili gündem oluşturulması gerektiğini ve tüm birlik başkanlarının bir araya gelerek Samsun`dan Sarp`a demiryolunu talep ediyoruz` diye bir gündem oluşturulması gerektiğini söyledi.

Başkan Aksoy Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin hatta buna Gümüşhane`de dahil olabilir, birlik başkanları bir araya gelmeli çünkü tüm bölgeyi ilgilendiren bir konu. Rize Esnaf Odalar Birliği olarak biz Samsun`dan Artvin`e kadar tüm birlik başkanları ve esnaf teşkilatları olarak konunun takipçisi olacağız diye konuştu.

`TÜRK CUMHURİYETLERİNE BAĞLANACAĞIZ`

Projenin Karadeniz Bölgesi`nden de ziyade Türkiye`yi ilgilendiren bir konu olduğunu aktaran Aksoy, Türkiye`yi Gürcistan üzerinden Türk Cumhuriyetlerine bağlayan oradan Yeşil Yola kadar giden bir demiryolu ağına bağlanmamız gerekiyor. Bugün için bu proje belki maliyetli gelebilir ama bu Karadeniz`in olmazsa olmazıdır. Tren yolu ile yolculuk yapmamızdan ziyade bu bölgenin kalkınması için bu proje şart diye düşünüyorum dedi.

`GÜNDEM OLUŞTURULMALI`

Projeyle ilgili gündem oluşturulması çağrısında bulunan Aksoy Samsun`dan Artvin`e kadar birlik başkanlarını toplayarak ˜Samsun`dan Sarp`a demiryolunu talep ediyoruz` diye bir gündem oluşturulmalı. Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin hatta buna Gümüşhane`de dahil olabilir, birlik başkanları bir araya gelmeli çünkü tüm bölgeyi ilgilendiren bir konu. Bu demiryolu Samsun`dan Trabzon`a gelse, Trabzon`dan Zigana iç tarafına gider. Rize`den Ovit`ten iç tarafa gider. Bu bölgedeki yatırımları tamamlayıcı bir projedir ifadelerinde bulundu. Önceki günlerde yapılan ˜Gündem Rize` toplantısında da konunun gündeme geldiğini hatırlatan Aksoy, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi