Lig'de 8 haftadır 3 puana hasret kalan Çaykur Rizespor, 16'ncı haftada sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek. Alt sıraları yakından ilgilendiren zorlu müsabakada yeşil-mavililer saha ve seyirci avantajını kullanarak, haftalardır hasret kaldığı galibiyete ulaşmaya çalışacak.

Çaykur Rizespor, ilk yarıda son kez taraftarının karşısına çıkıyor. Yeşil mavililer alt sıraları yakından ilgilendiren müsabakada Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek.

15 Aralık Cumartesi günü saat 13:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan müsabakayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Lig'de geride kalan 15 haftada istediği sonuçları alamayan Çaykur Rizespor, sadece bir galibiyet alabildi. Yeşil mavililer son 3 maçta ise sahadan berabere ayrıldı ve topladığı 11 puanla son sırada yer aldı.

Konuk ekip Aytemiz Alanyaspor ise 5 maç üst üste ligde mağlubiyet yaşadıktan sonra 13'üncü haftada teknik direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın'ı getirdi. Yalçın yönetimde Aytemiz Alanyaspor ligde oynadığı son 3 maçta 4 puan topladı. Akdeniz temsilcisi 15 hafta sonunda ise topladığı 16 puanla haftaya 14'üncü sırada girdi.

SÜPER LİG'DEKİ 2 MAÇI DA Ç.RİZESPOR KAZANDI

Çaykur Rizespor ile Aytemiz Alanyaspor Süper Lig'de daha önce 2 kez karşı karşıya geldi. 2016/2017 sezonunda karşılaşan iki ekibin maçlarında gülen taraf Çaykur Rizespor oldu.

Yeşil mavililer, söz konusu sezonda oynanan müsabakaları evinde 1-0, deplasmanda ise 3-2 kazandı.

BURUK: VARIMIZI YOĞUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ

Aytemiz Alanyaspor ile oynanacak olan zorlu müsabaka öncesi Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk şu açıklamalarda bulundu:

'Rakibimiz özellikle son hafta Beşiktaş maçında iyi bir görüntü ortaya çıkarttı. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Biz de kendi oyunumuzu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Son iki haftada performans ve oyun olarak çok iyi yükseldik. Özellikle hücum anlamında doğru işler yapıyoruz. Bunu biraz daha sonlandırma anlamında daha iyi yaparsak kazanma hedefimize de ulaşacağız. Kazanmak için sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Alanyaspor baktığınızda hem iyi savunma yapan hem de etkili bir şekilde hücuma çıkan oyunculara sahip olan bir takım. Sabırlı olmak gerekiyor.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Jacub Brabec, Marwane Saadane, Koray Altınay, Mehmet Uslu - Abdullah Durak, Davide Petrucci, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio - Vedat Muriç

Sakat: Musa Çağıran, Ali Çamdalı, Mustafa Saymak, Armand Traore, Jaroslaw Jach

Cezalı: Orhan Ovacıklı

Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu

Aytemiz Alanyaspor: Haydar Yılmaz - Georgios Tzavellas, Merih Demiral, Efecan Karaca, Giannis Maniatis, Fabrice N'Sakala, Cenk Ahmet Alkılıç, Ceyhun Gülselam, Lucas Villafanez, Junior Fernandes, Papiss Cisse

Sakat: Baiano, M'Billa Etame, Djalma Campos

Cezalı: Isaac Sackey

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 15 Aralık 2018 Cumartesi - 13:30

Stad: Çaykur Didi Stadyumu

Maçın Hakemleri: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran (1.Yardımcı Hakem), Tarık Ongun (2.Yardımcı Hakem), Bahattin Şimşek (4.Hakem)

Editör: Haber Merkezi