Süper Lig'e verilen 'milli ara' sona erdi. Çaykur Rizespor, ligin 4'üncü haftasında sahasında Atakaş Hatayspor'u konuk edecek. 12 Eylül Pazar günü saat 17:00'de Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmada Halil Umut Meler düdük çalacak. Ekrem Kan ile İbrahim Bozbey, Meler'in yardımcılıklarını yaparken, Kutluhan Bilgiç mücadelenin dördüncü hakemi olarak görev alacak.

Çaykur Rizespor, Meler'in yönettiği maçlarda kazanmakta güçlük çekiyor. Yeşil-mavililer bugüne kadar Meler'in yönettiği 10 Süper Lig maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

15 Yeni Takviye
Çaykur Rizespor sona eren 'yaz transfer döneminde' kadrosuna 15 yeni futbolcu kattı.

Karadeniz temsilcisi bu dönemde Ronaldo Mendes, Yannick Bolasie, Sebastian Holmen, Gökhan Gönül, Lebogang Phiri, Alper Potuk, Bryan Dabo, Anıl Yaşar, Uğur Can Semizoğlu, Aziz Aksoy ve Deniz Hümmet'i kadrosuna katarken, Cemali Sertel, Tyler Boyd, Joel Pohjanpalo ve Nathon Mozango'yu 1 yıllığına kiraladı.

Eski Bakan Hayatını Kaybetti Eski Bakan Hayatını Kaybetti

Atmaca, İstediği Başlangıcı Yapamadı
Çaykur Rizespor sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Sezonu İstanbul'da 3-0'lık Beşiktaş mağlubiyeti ile açan Atmacalar, ardından sahasında VavaCars Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı, son olarak da deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'a 3-2 mağlup oldu.

Yeşil-mavililer 3 maç sonunda topladığı 1 puanla haftaya 18'inci basamakta girdi.

Geçtiğimiz sezonun flaş ekiplerinde Atakaş Hatayspor ise 3 hafta sonunda birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alarak 4 puan topladı. Konuk ekip haftaya 9'uncu sırada girdi.

Goller Duran Toptan
3 hafta 2 gol kaydeden Çaykur Rizespor, bu golleri aynı maçta ve aynı futbolcudan elde etti. Yeşil-mavililerin Hırvat futbolcusu Damjan Djokovic geçtiğimiz hafta oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçında frikik ve penaltı golleri ile rakip fileleri havalandırdı.

Atakaş Hatayspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı 7 golün 4'ünde ise Saba Lobzhanidze'nin doğrudan katkısı var. Gürcü futbolcu bu süreçte 3 gol attı 1 de asist yaptı.

Evde Galibiyet Özlemi
Çaykur Rizespor son maçlarda evinde kazanamıyor. Atmacalar ligde son 4 iç saha maçının 3'ünü kaybetti, 1 maçta ise berabere kaldı. Yeşil-mavililer Çaykur Didi Stadyumu'ndaki son 3 maçta da gol atmayı başaramadı.

Konuk ekip Atakaş Hatayspor ise deplasmanda oynadığı son 8 maçta 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik alarak 3 puanın uzağında kaldı.

Hücumda Kısırlık
Bu sezonun geri kalanında rakip ceza sahasında 33 kez ile topla en az buluşan Süper Lig takımı olan Çaykur Rizespor oldu.

Atmacalar bununla birlikte GZT Giresunspor'un ardından rakip kalelere en az isabetli şut gönderen ekip oldu.

Atakaş Hatayspor ise ilk 3 hafta attığı 7 golle, 8 kez rakip fileleri havalandıran Trabzonspor'un ardından en skorer takım oldu.

3'üncü Randevu
Çaykur Rizespor ile Atakaş Hatayspor, pazar günü Süper Lig'de 3'üncü kez birbirlerine rakip olacaklar.

Geçtiğimiz sezon tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen rakibi ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Çaykur Rizespor, sahasındaki müsabakayı ise 1-0 kazanmayı başardı.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi