Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Çaykur Rizespor sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geliyor.

Bugün saat 16:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile Samet Çiçek yaparken, Alper Çetin 4'üncü hakem olarak görev alacak.

ATMACA YÜKSELİŞTE, YİĞİDOLAR KAZANMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Ligin ikinci devresi ile birlikte art arda başarılı sonuçlar alarak üst sıralaran tırmanan Çaykur Rizespor, bu süreçte Galatasaray, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'in ardından en fazla puan toplayan takım oldu. Son 12 haftada sadece 2 kez mağlup olan Çaykur Rizespor 29 haftası geride kalan ligde, topladığı 38 puan ile haftaya 7'nci basamakta girdi. Yeşil mavililer geçtiğimiz hafta lig lideri Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

Konuk ekip Demir Grup Sivasspor ise son haftalarda kazanmakta güçlük çekiyor. Ligde oynadığı son 8 müsabakada sadece bir kez galip gelebilen Yiğidolar, bu süreçte oynadığı 6 maçı kaybetti. Topladığı 35 puanla haftaya 13'üncü sırada giren Demir Grup Sivasspor, son olarak sahasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu.

BURUK'UN TAKIMLARI, SİVASSPOR'A KARŞI ÜSTÜNLÜK KURDU

Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Okan Buruk, Demir Grup Sivasspor karşısında çıktığı 6 Süper Lig maçında sadece bir kez mağlup oldu. Buruk'un çalıştırdığı takımlar Demir Grup Sivasspor karşısında 3 galibiyet alırken 2 maç berabere tamamlandı. Buruk, Yiğidolar karşısında yaşadığı tek mağlubiyeti Gaziantepspor'u çalıştırdığı dönemde aldı.

İÇ SAHADA GOL ORTALAMASI YÜKSELDİ

İç sahada oynadığı son 6 maçın 4'ünü kazanan Çaykur Rizespor, bu karşılaşmalarda ortalama 2,2 gol attı. Ligde üst üste 18 maçta gol atma başarısı gösteren Atmacalar, bu alandaki rekorunu da geliştirmeye devam ediyor.

Yeşil mavililer gol yollarında etkinliğini arttırırken diğer yandan kafa topundan gol atmakta zorluk çekiyor. Geride kalan 29 haftada sadece 4 kez kafa golü atan Çaykur Rizespor bu alanda Konyaspor ve Akhisarspor'un ardından en az skor üreten takım oldu.

Konuk ekip Demir Grup Sivasspor ise bu sezon penaltı atışlarından en fazla gol yiyen takım oldu. Bu haftaya kadar 9 penaltı golü yiyen konuk ekip ikinci devrede oynadığı 12 maçın 11'inde kalesinde gol gördü.

AATIF'IN DURUMU BELİRSİZ

Çaykur Rizespor'da Demir Grup Sivasspor maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta sakatlıkları nedeniyle Medipol Başakşehir maçında görev alamayan Morozuik ve Aatif hafta içi takımla birlikte çalışmalara başladı. Morozuik'un maça yetişeceği belirtilirken Aatif'ın ise oynayıp oynayamayacağı maç saatinde belli olacak.

Demir Grup Sivasspor'da ise sakatlığı devam eden Vieira dışında eksik bulunmuyor.

REKABETTE 32'NCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Demir Grup Sivasspor bugün Rize`de karşı karşıya gelecekleri mücadele ile birlikte Süper Lig`de 14, toplamda ise 32`nci kez birbirlerine rakip olacaklar. İki takım arasında bugüne kadar tüm kulvarlarda oynanan 31 maçta Çaykur Rizespor 13, Demir Grup Sivasspor ise 11 galibiyet aldı. 7 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Süper Lig'de iki takımı karşı karşıya getiren 13 müsabakada ise Çaykur Rizespor ve Demir Grup Sivasspor 4'er kez sahadan galip ayrıldı, 5 maç berabere sona erdi. Ligde Yiğidolar'ın ağlarına 12 gol gönderen Atmacalar, kalesinde ise 14 gol gördü. Ligin ilk devresinde Sivas'ta oynanan müsabakada iki takım 1-1 berabere kaldı.

RİZE'DEKİ MAÇLARDA EV SAHİBİ ÜSTÜNLÜĞÜ

İki takımın bugüne kadar Rize'de oynadığı 15 maçta ev sahibi Çaykur Rizespor 10 galibiyet alırken, konuk ekip Demir Grup Sivasspor ise 2 kez 3 puana ulaştı. Rize'de oynanan 3 maç ise berabere sona erdi.

Süper Lig'de ise Çaykur Rizespor ev sahipliğinde 6 maça çıkan iki takımın müsabakalarında yeşil mavililer 2 galibiyet alırken 1 maçta rakibine yenildi, 3 maç ise berabere bitti.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Chidozie Awaziem, Mohamed Abarhoun, Dario Melnjak, Mykola Moroziuk, Azubuike Okechukwu, Musa Çağıran, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio, Vedat Muriç

Sakat: Aatif Chahechouhe

Cezalı: Yok

Demir Grup Sivasspor: Tolgahan Acar, Mattias Bjarsmyr, David Braz, Uğur Çiftçi, Paul Papp, Hakan Arslan, Delvin N'dinga, Douglas, Emre Kılınç, Sergiy Rybalka, Fousseni Diabate

Sakat: Hugo Vieira

Cezalı: Yok

Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık

Tarih ve Saat: 27 Nisan Cumartesi - 16:00

Stad: Çaykur Didi Stadyumu

Hakemler: Halis Özkahya (Orta Hakem), Ceyhun Sesigüzel (1. Yardımcı Hakem), Samet Çiçek (2. Yardımcı Hakem), Alper Çetin (Dördüncü Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD1

Form Durumları: Çaykur Rizespor (G-G-M-G-B), Demir Grup Sivasspor (G-M-M-B-M)

Editör: Haber Merkezi