Rize turizminin 'göz bebeği' Ayder Yaylası'nda son yıllarda yapılan plansız ve çirkin yapılaşmaya son vermek adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'kentsel dönüşüm' çalışması başlatıldı.

Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Ayder'de TOKİ tarafından yapılan dönüşüm projesi ile kaçak yapıların tamamı yıkılıcak ve konaklama yerleri belli alanlarda toplanacak.

Çalışmalar kapsamında Ayder Yaylası'ndaki cadde ve sokaklara estetik kazandırmak adına modern aydınlatma direkleri konuldu. Görüntü kirliliğine yol açan hatlar da yer altına alındı. Bunun yanında elektrik ve yol düzenleme çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Çamlıhemşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cumali Bergal, Ayder Yaylası'na katılan güzelliklerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, çalışmalar hakkında şunları söyledi:

'Altyapı ve üstyapı çalışmalarını aralıksız sürdüren sayın Osman Haşimoğlu eşliğinde Çamlıhemşin Belediyesi görüntü kirliliği oluşturan havai hatların yer altına alma işlemini tamamladı. Cadde ise yeni aydınlatma direkleri ile modern bir çalışmalar ile titizlikle yürütüldü. İşçi ve ekmekçi kardeşlerimize de sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ilgili kurum ve kuruluşlar hizmeti en hızlı şekilde gerçekleştirmek için çaba sarf etti. Milleti için özen, titizlikle çalışan bütün herkese teşekkür ediyoruz. sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, milletvekillerimize ve Belediye Başkanımız sayın Osman Haşimoğlu' na şükranlarımızı sunarız.'

Editör: Haber Merkezi