Çervatoğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek ilçe gündemine dair açıklamalarda bulundu.

'Üvey Evlat Muamelesi Görüyoruz'
Fındıklı'nın Rize'nin dördüncü büyük ilçesi olmasına rağmen 'üvey evlat' muamelesi gördüğünü belirten Çervatoğlu, 'Fındıklı'ya dair taleplerimiz genellikle kurumlar tarafından öteleniyor, sümen altı ediliyor veya yavaşlatılıyor. A ilçesine veya B ilçesine yapılmasın diye söylemiyorum. Devlet bizim için tektir. 'Tek devlet, tek millet' söylemine birilerinden daha ciddi bakıyoruz. Misak-i milli sınırları içerisindeyiz. Acara Cumhuriyeti'nin belediyesi değiliz' dedi.

'Kent Mezarlığı'na Onay Çıkmadı
Vakıflar Bölge Müdürlüğünün uzun süredir kendilerine karşı yürüttüğü tutumu eleştiren Çervatoğlu, şunları söyledi:

'Hürriyet Mahallesi'nde bir camimiz, caminin arkasında bir mezarlığımız var. O mezarlığın arkasında beş dönüm arazi var, fındık bahçesi. Bu beş dönüm arazı Vakıflar Bölge Müdürlüğünr vakfedilmiş. Vatandaş itiraz etmiş ama vakıfların uhdesine geçmiş. Geçtiğimiz aylarda buralı olmayan bir vatandaşımız belediyemize gelerek, o arazide bungalovlar yapmak istediğini söyledi. Biz önce şok olduk ve nasıl olacağını sorduk. Hemen Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralamış orayı. Bungalov turizm tesisi yapacakmış. Biz müdahil olduk ve böyle bir şeye izin vermeyeceğimizi belirttik. Mezarlığın arkasındaki vakıf arazisinin böyle kullanılmasının ne kadar yanlış olduğunu söyledik. Hemen yazı yazdık. Coğrafyadan ve bizlerin alışkanlığından kaynaklı olarak kent mezarlığımız yok. Dedik ki bizde ilçemize bir kent mezarlığı kazandıralım. Bu nedenle Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Fındıklı Belediyesi'ne kent mezarlığı yapılmak üzere kiralanmasını veya tahsis edilmesini istedik. Trajikomik bir yazı geldi, sonra düzelttiler. Sadece bu değil tabi. 'Bahsi geçen vakıf taşınmaz fındık bahçesi taşınmazı gerçek kişi kirasında bulunmaktadır, size veremeyiz bunu'. dediler. Biz kamu kurumuyuz bize veremiyorlar bunu. Bu yazıyı çok acemice yazmışlar. Döndüler tekrar bir yazı daha yazdılar ve veremeyeceklerini söylediler.'

Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı Pazar'da, Rusça Dil Kursu Tamamlandı

'Pazarlıktan Geri Durmuyorlar'
Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün Fındıklı Belediyesi'nden kamulaştırma bedeli istediğini belirten Çervatoğlu, 'Hani paraya ihtiyaçları yoktu. Yukarıda mezarlık yapalım dediğimiz yerde vermiyor. Bununla hem Emrah Aytemiz, bir kez daha rahmet gönderiyoruz kardeşimizi hepimiz tanıyoruz, şehit düşmüştü. Emrah Aytemiz'in mezarlığının olduğu bölge ve caminin yanında bulunan mezarlıklar ve ortadan geçen yol bölgesi ki dosyalarda var. Tapu vakfa geçmiş, aslında vatandaşlar vakfetmişler. Tapu olmadığı dönem. 100 yılı geçkin var olan 14 köyün yolu ve şehit mezarlığını ivedilikle kamulaştırın ve paramızı verin diyor. Biz bunu reddettik. O zaman diyor ki; Vakıf Hukukunun korunması ve belediye hizmetlerinin sürdürülmesi amacı açısından dava konusu vakıf taşınmazlar değer bakımından belediyenize ait herhangi bir taşınmazı bize verin. Yani hiç pazarlıktan geri durmuyorlar. Burası şehit mezarlığı, 14 köye giden yol, hizmet yolu diye düşünmüyor. Ve davamız sürüyor' diye konuştu.

'Şimdi mi Aklınıza Geldi'
Çervatoğlu, 'Biz de taraf olmadığımızı 100 yıllık, Dava Hatta 2016 da dava açılmış, takip edilmemiş, şu da aklımıza geliyor. AKP belediyesi döneminde bunu istemiyorsunuz, şimdi mi aklınıza geldi. Yani herhalde diğer yatırımlarını engelleyelim, başka türlü engel çıkartalım parasını alalım diye. Hiç utanmadan şehit mezarlığının ve 14 köye giden tek yolun kamulaştırılarak hizmet alanına alındığı için bedelini istiyor Vakıflar Bölge Müdürlüğü dolayısıyla genel müdürlüğü. Biz devlet yapısının tek olduğuna inanıyoruz. Millet için var olduğuna inanıyoruz. Halk için var olduğuna inanıyoruz. Kurumlarla bu yazışmalarımızı, iyi niyet girişimlerimizi yaptık ama hiç bir şey karşılık bulmadı.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi