Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geliyor.

Pazar günü saat 16:00'da 3.İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Erdem Bayık yaparken, Emre Malok 4'üncü hakem olarak görev alacak.

İKİNCİ DEVRENİN EN İYİ 4 TAKIMINDA 2'Sİ OLDULAR

Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir ligin ikinci devresinde en fazla puan toplayan 4 takımdan 2'si oldu. Çaykur Rizespor geride kalan 11 haftada 25, Medipol Başakşehir ise 26 puan topladı.

28 hafta sonunda topladığı 37 puanla Çaykur Rizespor haftaya 8'inci basamak girdi. Yeşil mavililer son olarak kendi sahasında Göztepe'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Ev sahibi Medipol Başakşehir ise 28 hafta sonunda topladığı 61 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. En yakın rakibi Galatasaray'ın 5 puan önünde yer alan Medipol Başakşehir, ligde son olarak deplasmanda karşı karşıya geldiği Beşiktaş'a 2-1 mağlup oldu. Son 3 maçta 5 puan kaybeden İstanbul temsilcisi bundan önceki 9 hafta sadece 2 puan kaybetmişti.

ATMACA MÜCADELESİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

Çaykur Rizespor bu sezon ligde en fazla ikili mücadele kazanan takım olurken Medipol Başakşehir ise bu alanda ligin son sırasında yer aldı. Yeşil mavililer ayrıca Bursaspor'un ardından bu sezon en fazla hava topu kazanan takım olurken ev sahibi Medipol Başakşehir bu alanda da ligde son sırada yer aldı.

SON 15 DAKİKA KABUSU

Atmacalar bu sezon yediği gol sayısına oranla ligin son 15 dakikalarında en fazla gol yiyen takım oldu. Yeşil mavililer yediği 40 golün 14'ünü maçların son 15 dakikasında yedi. Çaykur Rizepsor bugüne kadar Süper Lig'de Başakşehir karşısında çıktığı 9 maçın tamamında kalesinde gol gördü. Bu maçlarda Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor ağlarına 17 gol gönderdi.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Çaykur Rizespor bu sezon öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım oldu. Yeşil mavililer skor üstünlüğü yakaladığı maçlarda sonunu getiremeyerek toplamda 19 puan kaybetti. Medipol Başakşehir ise geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında bu sezon ilk kez öne geçtiği bir maçı kaybetti.

SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR

Medipol Başakşehir maçı öncesi Çaykur Rizespor'da Samudio ve Abarhoun kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Yeşil mavililerde sakatlığı yeniden nükseden Petrucci ile birlikte ligde son oynanan Göztepe maçında sakatlanan Aatif bu maçta takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Karadeniz temsilcisinde hafif sakatlıkları bulunan Musa ve Morozuik ise takımla birlikte çalışmalara başlarken bu iki oyuncunu durumu maç saatinde netlik kazanacak.

Ev sahibi Medipol Başakşehir'de ise sakatlığı bulunan Epureanu dışında eksik isim bulunmuyor.

REKABETTE 17'NCİ RANDEVU

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 16 maçta Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir 7'şer kez galip geldi. 2 maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig'de ise bugüne kadar 9 kez karşılaşan iki ekibin mücadelelerinde Çaykur Rizespor 2, Medipol Başakşehir ise 6 galibiyet aldı. 1 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Süper Lig'de Medipol Başakşehir filelerini 12 kez havalandıran Çaykur Rizespor kalesinde ise 17 gol gördü.

Ligin ilk devresinde Rize'de oynanan müsabakayı konuk ekip Medipol Başakşehir 2-1 kazandı.

MUHTEMEL KADROLAR

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Joseph Attamah, Mahmut Tekdemir, Caiçara, Gael Clichy, Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Mossoro, Eljero Elia, Edin Visca, Robinho

Sakat: Alexandru Epureanu

Cezalı: Yok

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Chidozie Awaziem, Montassar Talbi, Dario Melnjak, Abdullah Durak, Marwane Saadane, Azubuike Okechukwu, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Prejuce Nakoulma, Vedat Muriç

Sakat: Davide Petrucci, Aatif Chahechouhe, Musa Cağıran (Şüpheli), Mykola Moroziuk (Şüpheli)

Cezalı: Mohamed Abarhoun, Braian Samudio

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 21 Nisan Pazar - 16:00

Stad: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

Hakemler: Hüseyin Göçek (Orta Hakem), Mustafa Emre Eyisoy (1.Yardımcı Hakem), Erdem Bayık (2.Yardımcı Hakem), Emre Malok (Dördüncü Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD1

Form Durumları: Medipol Başakşehir (G-G-B-G-M), Çaykur Rizespor (M-G-G-M-G)

Editör: Haber Merkezi