Çaykur Rizespor, Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçına İstanbul deplasmanında çıkıyor. Yeşil-mavililer 22'nci hafta müsabakasında yarın saat 19:00'da Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

Karşılaşmada Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Kemal Yılmaz ile Mustafa Savranlar, Bitigen'in yardımcılıklarını yaparken, Kutluhan Bilgiç müsabakanın dördüncü hakemi olarak görev alacak.

Çaykur Rizespor ilk yarıyı topladığı 25 puanla 13'üncü sırada tamamlarken, Fenerbahçe de 42 puanla lider Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde zirve takibini sürdürüyor.

Sumudica ile İlk Kez
Çaykur Rizespor'da Stjepan Tomas ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Marius Sumudica ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Rumen teknik adam daha önce Kayserispor ve Gaziantep FK'yi çalıştırdığı dönemde 5 kez rakip olduğu Fenerbahçe karşısında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti.

Skor Yükünü Skoda Çekiyor
Çaykur Rizespor'da Loic Remy'nin uzun süreli sakatlığı nedeniyle forvet hattında alternatifsiz kalan Milan Skoda, attığı gollerle takımın skor yükünü çekiyor.

Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

Çek forvet ilk yarıda görev aldığı 16 maçta 8 gol ve 2 asist yaparak 10 gole doğrudan katkı sağlamayı başardı. Skoda ayrıca Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında çıktığı 2 maçta da rakip fileleri havalandırdı.

40'ıncı Kez Rakip Oluyorlar
Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe yarın Süper Lig'de 40'ıncı kez birbirlerine rakip olacaklar.

Geride kalan 39 maçta Çaykur Rizespor 7, Fenerbahçe ise 24 galibiyet aldı. 8 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadı.

Rakip fileleri 39 kez havalandıran Atmacalar, kalesinde ise 77 gole engel olamadı.

İki takımın son 4 karşılaşmasında Fenerbahçe galip gelmeyi başardı.

İlk devrede Rize'de oynanan müsabakayı da konuk ekip 2-1 kazandı.

İstanbul'da Galibiyet Özlemi
Süper Lig'de mücadele ettiği ilk iki sezon olan 1979/1980 ve 1980/1981 sezonlarında Fenerbahçe'yi deplasmanda üst üste iki kez yenmeyi başaran Çaykur Rizespor, ardından oynadığı 17 dış saha müsabakasında galibiyet elde edemedi.

Sarı-lacivertlileri son olarak Mayıs 1981'de deplasmanda mağlup etmeyi başaran Karadeniz temsilcisi, yaklaşık 40 yıldır İstanbul'da galibiyet hasreti çekiyor.

İki takımı İstanbul'da karşı karşıya getiren 19 maçta Fenerbahçe'nin galibiyet sayılarında 14-2 üstünlüğü bulunuyor. 3 karşılaşma ise berabere sona erdi.

Atmacalar, Fenerbahçe deplasmanında 16 gol kaydederken, kalesinde ise 40 gol gördü.

Kadıköy'de oynanan son 5 karşılaşmada da ev sahibi ekip sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi