Fanatik'te yer alan habere göre, Gaziantep FK'ya gözyaşlarıyla veda eden ve Çaykur Rizespor'la anlaşmaya varan teknik direktör Marius Sumudica'dan dün oynanan Rizespor-Gaziantep FK maçı öncesi çok konuşulacak bir hareket geldi.

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak

Gaziantep'in taktiğini verdi
Kaderin cilvesi; Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK'yı konuk etti. Rumen hoca Fenerbahçe maçı ile Karadeniz ekibinde göreve başlayacakken Sumudica yine şaşırttı. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da gündem olan tecrübeli hoca, maç öncesi eski takımının taktiğini Rizespor teknik heyetine verdi.

Devre arasında zoom ile bağlandı, prim vadetti
Devre arasında zoom ile bağlantı kuran ve futbolculara taktik veren Sumudica'nın oyunculara prim vadetmesi ise şaşkınlık yarattı. Gaziantep'ten olaylı bir şekilde ayrılan Sumudica, futbolculara bu maçtan galip ayrılmaları halinde kendilerine cebinden prim vereceğini vurguladığı ve ''Bu maçı kazanın size cebimdem prim vereceğim.'' dediği öğrenildi. İlk yarısı 1-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında 2 gol daha bulan Rizespor, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve güçlü rakibini net bir skorla geçti.

Değişiklikleri kendisi yaptı
Stjepan Tomas ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor'da Gaziantep maçında takımın başında Ersin Aka yer aldı. Sumudica, bütün oyuncu değişikliklerini Aka'ya söyledi ve tercihler bu şekilde yapıldı.

'Yeni oyuncularımın başarısı bu'
Maçın ardından Rumen basınına konuşan Sumudica, alınan galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunun altını çizdi, ''Bu galibiyet için çok mutluyum. Korktuğum bir maçtı çünkü Gaziantep'in güçlü bir takım olduğunu çok iyi biliyorum. 28 maçtır gol atıyorlardı ama Rizespor, gol yememeyi başardı. Yeni oyuncularımın başarısı bu.'' dedi ve ekledi:

'Gaziantep'in güçlü bir takım olduğunu çok iyi biliyorum'
''Bu galibiyet için çok mutluyum. Korktuğum bir maçtı çünkü Gaziantep'in güçlü bir takım olduğunu çok iyi biliyorum. 28 maçtır gol atıyorlardı ama Rizespor, gol yememeyi başardı. Yeni oyuncularımın başarısı bu. Gaziantep'e başarılar diliyorum ve birlikte çalıştığımız dönem için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.''

Editör: Haber Merkezi