CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 8 gün içerisinde bölgede 2 kez yaşanan sel ve heyelan afetleri hakkında açıklama yaptı.

Bu süreçte parti olarak yaptıkları çalışmalara değinen Deniz, 'İl Başkanlığımız tarafından kurulmuş olan kriz yönetimi masası ile tüm ilçelerimizden bilgiler alınmış felaketin İl genelindeki boyutu tesbit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm ilçelerin kamu yöneticileriyle görüşülerek durum hakkında bilgi alınmış ve sorunların çözülmesi için destek önerisinde bulunulmuştur.' dedi.

'Vatandaşların ve Esnafın Zararları Tam Olarak Giderilmemiştir'
Deniz, afetin ardından bakım ve onarım çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, 'Fakat vatandaşların ve esnafın zararları tam olarak giderilmemiştir. Bu konuda yapılan çalışmaları takip etmeye devam edeceğiz. Kayıp olan vatandaşlarımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Bu süreçte her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, ilk günden beri çalışmalara katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç', Genel Başkan Yardımcılarımız Seyit Torun ve Yüksel Taşkın'a, milletvekillerimiz Ahmet Kaya, Uğur Bayraktutan, Nihat Yeşil ve Gürsel Erol'a, Parti Meclisi Üyemiz Sevgi Kılıç'a, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcımız Nejla Kaçan'a, her zaman olduğu gibi yardımlaşmayı ve dayanışmayı sürdüren Fındıklı Belediye Başkanımız Ercüment Çervatoğlu'na , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanları Bülent Akköse, Bahri Akdöner ve Erişebilirlik Danışmanı Adem Kuyumcu'ya yapmış oldukları katkı ve destekler için teşekkür ederiz. Ayrıca afetin yaşanmış olduğu andan itibaren çalışmaları yönlendiren ve yöneten Bakanlara , Kamu Yöneticilerine, her partiden gelen ve destek sunan milletvekillerine, parti yöneticilerine de teşekkür ederiz.' diye konuştu.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

'Yanlış Yönetimin Sonuçları Vatandaşlarımızın Kaderi Olamaz'
'Afetin zararlarının giderilmesinin yönetimi siyasi değil insanidir' diyen Deniz şunları söyledi:

'Hep birlikte işbirliği içinde zararların giderilmesi için çalışmak ortak ve zorunlu bir anlayışımız olmalıdır. Sel, taşkın ve heyelan doğal olaydır. Ama bu doğal olayın afete dönüşmesi, can kayıpları ve maddi hasarların yaşanması insanların doğaya yapmış oldukları müdahalenin sonucudur. Bölgemizde doğaya yapılan rant amaçlı müdahaleler ,HES'ler, dere islah çalışmaları gibi özel ve kamusal yatırımlar afetlerin ana nedenini oluşturmaktadır. Her doğal olayın sonucunda aynı nedenlerle afetlerin yaşanması yönetim anlayışı ile ilgilidir. Bu yönetim anlayışı değişmediği sürece aynı şekilde ve nedenlerle aynı afetlerin yaşanması kaçınılmazdır. Bu nedenle bu işin sorumluları kamuya hesap vermelidir. Bu sorumluklarından kader deyip kurtulma şansları olmamalıdır. Yanlış yönetimin sonuçları vatandaşlarımızın kaderi olamaz.'

Editör: Haber Merkezi