Süper Lig'in 11'inci haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da hazırlıklar devam ediyor.

Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi yeşil-mavililerin teknik direktörü İsmail Kartal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray maçının değerlendirmesi ile konuşmasına başlayan Kartal, 'Galatasaray maçında puan ya da puanlar alabilmek için iyi hazırlanmıştık. Yenilen gollere kadar takımımız güzel bir direnç ortaya koydu. Galatasaray deplasmanında beklenmedik bir anda kendi kalenize gol atıp, akabinde bir gol daha yediğiniz zaman çok fazla bir şey yapamıyorsunuz. Oyuncularımız yine de 90 dakika boyuncu iyi mücadele etti. İkinci yarıda pozisyonlar ürettik ama başarılı olamadık' diye konuştu.

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

'3 PUANLA AYRILMAK İSTİYORUZ'

Cumartesi günü karşılaşacakları Antalyaspor ile aynı puanda olduklarını hatırlatan Kartal, 'Ligde herkes herkesi yenebiliyor veya puanlar alabiliyor. Çok zorlu bir ligde mücadele ediyoruz. Antalyaspor'a karşı iyi mücadele ederek ve kendi evimizin avantajını kullanarak 3 puanla ayrılmak istiyoruz' dedi.

'TRANSFERLERE OYUNCULARIN PERFORMANSLARI DA KARAR VERECEK'

İlk yarının son 7 haftasında maç maç düşünerek ilerlemek istediklerini belirten Kartal, 'Önceliğimiz Antalyaspor maçından galibiyetle ayrılmak. Devre arasına yaklaştıkça transferler konusunda çalışmalarımız devam edecek. Transferlere sadece biz değil oyuncuların performansları da karar verecek. Bazı durumlarda teknik direktörlerin elinden bir şey gelmiyor. Maç esnasında kendi kalenize gol atabiliyorsunuz ya da iyi bir performans beklediğiniz futbolcu kötü oynayabiliyor. Bunları önceden öngörmek zor. Biz oturup bir değerlendirme yapacağız ama oyuncuların performansı belirleyeci olacak. Beklentinizin yüksek olduğu bazı futbolcular uyum sürecini atlatmakta zorluk çekiyor. Biz gerekli süreleri veriyoruz. Bazen genç futbolcularımızı oynuyoruz. Bunlar uzun sezon içerisinde olabilecek durumlardır' ifadelerini kullandı.

'FUTBOL BALANSINI BULDU'

Kartal, Süper Lig'in ilk 3 sırasında Anadolu kulüplerinin yer alması hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

'Eskiden futbolda aşağıdakiler ve yukarıdakiler vardı. Şu an futbol balansını buldu. Herkes herkesi yenebiliyor. Alanyaspor 2-3 senedir birlikte oynayan bir takım. Bu sezonda takviyeler yaptılar. Malatyaspor'da aynı şekilde birlikte oynamaya alışkın ve önemli takviyeler yaptılar. Sivasspor da keza aynı durumda. Biz bu sezon yeni kurulan bir takımız. İlerleyen zamanlarda belki bizim takımımızda böyle bir ivmeyi yakalayabilir. Sezon başından bu yana şansız olaylar yaşadık. Anadolu takımlarının bu ivmeyi sürdürmesi Türk futboluna önemli katkılar sağlayacaktır.'

'GEÇEN SEZON İLK DEVREYİ 12 PUANLA BİTİRDİĞİNDE AYNI ŞEYLER OLUYOR MUYDU?'

Özellikle sosyal medyada istifa etmesine yönelik çağrıların yapılması hakkında Kartal, şu ifadeleri kullandı:

'Sürekli 'İsmail hoca istifa etsin' diye laflar dolanıyormuş. Ben sosyal medyayı takip etmiyorum. İş o raddeye gelirse ben gerekeni yaparım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geçmişte burada yapılanları da kimse unutmasın. Bu kulüpte geçmişte neler yaşandığını herkes çok iyi biliyor. Ben Rizeliyim ve gereken neyse onu yaparım. Bugüne kadar açık şekilde her şeye cevap verdim. Hiçbir zaman politik davranmadım. Biz burada 7 antrenörüz. Hakkımızı kulübün takdirine göre alırız. Onun haricinde bir tazminatım yok. Sosyal medyada yazılanlara takılmıyorum. Doğru yoldayız ve oyuncularıma da güveniyorum. Geçen sezon bu takım ilk devreyi 12 puanla bitirdiğinde de aynı şeyler oluyor muydu? Şu an 10 haftada 11 puanımız var. Üst üste 2 galibiyet aldığımız zaman bu takım ilk 5'in arasına girecek. Öyle kolay kolay pes etmek yok. Kaçmak işin en kolay kısmı. Arkanı dön git. Böyle bir şey yok. Herkes Rizespor'u daha iyi bir şekilde görmek istiyor ama bu işin mali durumları, sakatlıkları ve başka olayları var. İnsanları bunu göz önüne alarak eleştirilerde bulunsun. Eleştiri tabiki olacak ama bazı gerçeklerde var. Biz elimizden geldiğince futbolcularımızla birlikte çalışarak yolumuza devam etmek istiyoruz.'

Editör: Haber Merkezi