Pazar ilçesine bağlı Kuzayca köyü sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle uzun süredir mağduriyet yaşıyor. Seslerini yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar, bir an önce köylerinde yol çalışmasının başlamasını bekliyor.

Köy sakinlerinden Yaşar Uyumaz, hayatını kaybeden kuzeni Mustafa Uyumaz'ın cenazesinin yol olmadığı için teleferik ile taşındığını belirtti.

Naaşın defninden önce yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek adına yetkililere seslendiği bir video çeken Uyumaz, 'Hasta olan bir kişi için sağlık ekiplerinin köyümüze gelmesi 1 saat sürmektedir. Mustafa Uyumaz kardeşimiz vefat etti, cenazesini teleferiğe koyarak yukarıya çıkarıyoruz. Yol için köylüler uğraştı, muhtarlar uğraştı, yeni gelen muhtarımız da dilekçesini vermiştir. Hala yolumuz yapıldı.' ifadelerini kullandı.

Uyumaz, köy halkı adına tüm yetkililere seslenerek, 'Cenazelerimiz teleferikle taşıyoruz. Bir hastamız olduğu zaman yukarıya çıkaramıyoruz. Kalp krizi geçiren bir insanı kurtaramıyoruz. Bilirkişiler gelsin, yolumuzu yapsın. Köylü yolunu, arazisini veriyor. Gerekirse kendi paramızla dozerleri getireceğiz. Yolumuzu yapacağız. Devlet bunları görsün' dedi.

ÇAYKUR’da Hangi Fabrikaya Ne Kadar İşçi Alınacak? ÇAYKUR’da Hangi Fabrikaya Ne Kadar İşçi Alınacak?

Editör: Haber Merkezi