Karadeniz'in en yüksek yaylalarından Rize'nin Ovit Dağı'nda bu yıl kış turizm aktiviteleri ile konuklarını ağırlamaya başlayan Ovit Butik Otel, kış şartlarına daha uyumlu hale getirilmesi için başlatılan proje çalışmasının ardından yeni yüzü ve yeni ismiyle Mart ayının ortasında yeniden hizmete girecek.

Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı

Otelle birlikte Ovit Dağı'nda helikopterli kayak faaliyeti heliski benzeri kar motorlu kayak aktivitesi de başlıyor. Yabancı kayakçıların geleceği Ovit'te kar motorları ile zirveye taşınacak sporcular 'Backcountry' adı verilen dağlık bölgede kayak keyfi yaşayacak.

Kış Turizm Merkezi olması için çalışma yürütülen ve 217 metrelik bablift kurulan, kar motorları ile turların düzenlendiği, pistlerinde amatör ve profesyonel kayakçıların kayak yaptığı Ovit'te yeniden planlamaya gidildi. Buna göre ağır kış şartlarının etkili olduğu Ovit'te geçici süreliğine konaklamaları askıya alınan Ovit Butik Otel, kış şartlarına uygun hale getirilmesi için çalışma başlatıldı. İlave restoran, kapalı alanlar, lobi yapımı projelendirilen otel yeni yüzü ve yeni ismiyle birlikte Mart ayının ortalarında yeniden kış ve yaz turizmi için konuklarını ağırlamaya başlayacak. Rizeli Gazeteciler Muhammet Kaçar ve Aytekin Kalender'in tur planlamalarını yapacağı otel yerli ve yabancı adrenalin tutkunlarını misafir edecek.

İş İnsanı Ruşen Ekşi'nin öncülüğünde kurulma çalışmaları sürdürülen Ovit Kış Turizm Merkezi'nin tamamlanan ilk etabının ardından yaz döneminde ise teleferik sistemleri ve yeni otel projesinin de yer alacağı 2'inci etap çalışma yürütülmesi planlanıyor. Ovit Dağı gelecek yıldan itibaren Türkiye'nin sayılı Kış Turizm Merkezi olması bekleniyor.

BACKCOUNTRY (PİST DIŞI) TURLAR BAŞLIYOR
Türkiye'nin sayılı snowboard ustalarından Babür Vatansever ve ekibi ile Ovit Dağı ve çevresinde pist dışı kar motoru ve doğa yürüyüşleri ile zirvelere tırmanış yapılacak. Otelle birlikte Ovit Dağı'nda helikopterli kayak faaliyeti heliski benzeri kar motorlu ile kayak aktivitesi başlayacak. Yabancı kayakçıların geleceği Ovit'te kar motorları ile zirveye taşınacak sporcular 'Backcountry' adı verilen dağlık bölgede kayak keyfi yaşayacak. Güvenliğin birinci öncelik olacağı faaliyette ekstrem spor tutkunlarını sırtlarındaki airbag çantalar çığ ve benzeri olaylardan koruyacak. Sporcuların sırtlarında olası çığ altında kalmaları halinde yerinin saptanması için çantalarında özel gps cihazları da bulunacak. Snowboard Uzmanı ABD'li Elit Hall'in de geleceği Ovit'te Mayıs ayına kadar kayak serüveni sürecek.

Editör: Haber Merkezi