Yaklaşık 6 otobüs işletmesinin faaliyet gösterdiği Rize'nin Pazar İlçesi Otogarında tek yerli Firma olarak Lüks Karadeniz Firması zor şartlar olmasına rağmen yöreye hizmet etmeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok iline her gün 24 saat farklı saatlerde seferlere devam eden Lüks Karadeniz Firması ayrıca Gürcistan'a da her gün sefer düzenliyor.

Yazıhane İşletmecisi Ayşe Sarıgül ' Lüks Karadeniz Otobüs İşletmeciliği olarak 25 yıldır Rize'nin Pazar ilçesinde biz bu işi yapıyoruz. Türkiye'demarkayız. Türkiye'nin birçok iline seferlerimizi düzenli yapıyoruz. Mevsim itibarıyla bu sene bayağı sıkıntılar yaşıyoruz. Şu anda Pazar Terminalinde 6 firma taşımacılık yapıyor. Yerli Firma olarak sadece Lüks Karadeniz Firması olarak biz kaldık. Diğerleri dışarıdan gelip yolcu varsa alıp gidiyor. Bunun çok nedenleri vardır. Bizdaha önce bir miktar katkı sağlaması amacıyla Gürcistan'dan ucuz yakıt alıyorduk. Şimdi ise alamıyoruz. Türkiye'de daha ucuz. Türkiye'de Mazot ücretlerinin yüksek oluşu nedeniyle biz bu işin altından zor kalkıyoruz. Bu taşımacılığı benim diyen insanlar yapamadı. Biz bu insanların yükünü kendi çabamıza karşılamaya çalışıyoruz. İleride İlçemizde Havalimanı açılacak ve belki de işimiz daha da azalacaktır. Biz yöre firması olarak bagajsız yolcu taşıyamıyoruz. Her yolcu başına bir çuval bir valiz asmamıza rağmen bunu yerine getirmiyoruz. Tanıdık, eş dost ahbaplardan dolayı ' dedi.

Firma sahibi Mustafa İslam ' Bir otobüste masrafları kurtarmak için yolcu olması gerekir.50 kişilik kapasiteli Otobüste kışı bu oranı yakalamak olanaksızdır. Şu anda mevcut hatlarımızda çalışıyoruz. Pazar otogarda 6 işletme var. Bir firma olarak biz İstanbul'a otobüs kaldırıyoruz. Toplam 6 firmanın birleştiği yolcu ile gidip geliyoruz. Bunun için Otogar giriş çıkış ücretleri, mazot yakıt giderleri, servis bakım ücretlerinin fazla olması firmaları yoruyor. Devletin buna el atması gerekir. Otobüs firmalarına yakıtı ucuz ÖTV siz vererek destek olması lazımdır' dedi.Şoför Hasan Bakoğlu ' Yıllardır bu işi yapıyorum. Yaz, Kış demeden yollardayız. Elbette zorluğu var ama yapacak başka işimiz yok' dedi. Yolcularla memnuniyetlerini dile getirdiler.

Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı Taksi Şoförünün Cinayet Zanlısı Tutuklandı

Haber: Abdullah Uzun

Editör: Haber Merkezi