Uluslararası öğrencilere üniversiteyi, Rize'yi ve Türkiye'yi tanıtmak amacıyla düzenlenen program, RTEÜ tanıtım filmi ve Rize tanıtım filmi video gösterimi ile başladı.

Programda, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Karaman, 'Öncelikle daha iyi bir eğitim almak ve ileride mesleklerini ellerine aldıklarında daha yetkin bireyler olmak için üniversitemizi tercih eden öğrencilere teşekkür ediyorum' dedi.

RTEÜ'de 42 farklı ülkeden 464 uluslararası öğrenci olduğunu ifade eden Karaman, 'Sizler burada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde diğer öğrencilerimizle eşit haklara sahipsiniz, kendinizi yabancı olarak hissetmeyin. Her türlü sıkıntınızda, danışmak istediğiniz herhangi bir mesele olduğunda Uluslararası Öğrenci Ofisimize müracaat edin, hocalarımız ve tüm personelimiz ellerinden gelen yardımı yapacaktır' tavsiyesinde bulundu.

Karaman, uluslararası öğrencilerin RTEÜ'nün hem öğrencileri hem de temsilcileri olduğunu belirterek, 'Tatillerde ülkelerinize gittiğinizde hem ülkemizi hem de Rize'yi ve üniversitemizi tanıtın istiyoruz' diye konuştu.

Karaman konuşmasını, 'Çayın başkenti olan Rize'de, çayın sıcaklığı aranızdaki dostluğun da sıcaklığı olacaktır' diyerek tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından, Uluslararası Öğrenci Ofisi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından oryantasyon sunumları gerçekleştirildi. Program, soru cevap kısmı ile sona erdi.

Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı

Editör: Haber Merkezi