Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Alper, 'Türkiye'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek 6 bin akademisyen' başlıklı çalışmayı Researchgate.com 'da yayınladı.

Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı Rize'den Trabzon'a Giden Araç Tünelde Kaza Yaptı: 1 Ölü, 6 Yaralı

Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H index'ine sahip ilk 6 bin kişi açıklandı. Türkiye'deki en başarılı akademisyenler listesine Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden de 125 isim girdi.

İlk 6 bim akademisyen içerisinde en fazla akademisyenle temsil edilen 10 üniversite, akademisyen sayısına göre sırayla; Hacettepe Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi oldu.

RTEÜ'den 28 Akademisyen Listede
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden (RTEÜ) 28 öğretim üyesi, Türkiye genelinde en çok atıf alan ve H index'i en yüksek olan ilk 6 bin öğretim üyesi içerisine girme başarısı gösterdi.

Bu başarı ile RTEÜ 2006 yılında beraber kurulmuş olduğu 15 üniversite arasında en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite olarak birinci sırada yer aldı.

RTEÜ'de en çok atıf alan ve H index'i en yüksek olan listede ilk 500'de iki öğretim üyesi ve ilk binde de 4 öğretim üyesi yer aldı.

H index'i en yüksek olan ve en çok atıf alan öğretim üyesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu oldu. H index'i 33 olan Prof. Dr. Karaoğlu'nun çalışmaları 4 bin 631 atıf aldı.

Rektör Karaman: Bütün Bu Başarılar Bizler İçin Ayrı Bir Gurur Vesilesidir
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, yapılan bu çalışma da göstermektedir ki, bilgi ve değer üreden üniversite sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda çok önemli işler başardık ve farklı başarılar elde ettik. 2006 yılında kurulmuş olmamıza rağmen en çok atıf alan ve H index'i en yüksek olan ilk 6 bin akademisyen arasında 28 öğretim üyesi ile temsil edilmek önemli bir başarıdır. Bu başarı ile Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan üniversiteler arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi ile On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nin ardından üçüncü sırada yer almaktayız. Yine 2006 yılında kurulmuş olan 15 üniversite arasında da listede en fazla öğretim üyesi ile temsil edilen üniversite Recep Tayyip Erdoğan Üniversite olmaktadır. Bütün bu başarılar bizler için ayrı bir gurur vesilesidir. Bu listeye girme başarısı gösteren başta Prof. Dr. Şengül Alpay Karaoğlu olmak üzere tüm öğretim üyelerimizi şahsım ve RTEÜ ailesi adına ayrı ayrı tebrik ediyor, daha nice başarılara diyorum.'

Editör: Haber Merkezi