RTEÜ'den yapılan açıklamada, başarılı öğrencilere aylık olarak 3 kategoride 3 bin ile bin lira arasında burs imkanı sağlanacağı belirtildi.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

Açıklamada burslar hakkında şu bilgiler verildi:
'-Süper Burs (Aylık 3 bin lira) Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) ilk 1.000'e giren ve Üniversitemizin lisans programlarından herhangi birine yerleşen öğrencilere verilir.
-Başarı Bursu (Aylık 2 bin ve bin lira) Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) aşağıdaki tabloda yer alan başarı sıralamalarından herhangi birine sahip olan öğrencilere verilir.
-Tercih Bursu (Aylık bin lira) Üniversitemizin Tıp, Mühendislik ve Mimarlık, Hukuk ve İlahiyat Fakülteleri'nin programlarından herhangi birine ilk tercihi olarak yerleşen ilk üç öğrenciye verilir.'

Genel Kurallar
Bursların zorunlu hazırlık sınıfı dahil programın normal öğrenim süresi boyunca ve her öğretim yılında 9 ay olarak ödeneceğinin belirtildiği açıklamada, 'Genel akademik not ortalaması 4,00 üzerinden 2,50'nin altına düşen veya birden fazla başarısız dersi bulunan öğrencinin bursu takip eden dönemden itibaren; uzaklaştırma veya daha üst bir ceza alan, derse kayıt yapmayan, devam etmeyen veya kayıt donduran öğrencinin bursu dönem sonu beklenmeden kesilir. Birden fazla burs kazanan öğrenciye kazandığı en yüksek burs ödenir.' ifadelerini kullanıldı.

Açıklamada, İkinci Öğretim Programları ile Ek Yerleştirmelerde burs uygulamasının olmadığı aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi