RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversite tercih dönemi öncesi Ülke TV'de yayımlanan 'Genç Vizyon' programının canlı yayın konuğu olarak üniversitelerinin öğrenciler için sunduğu geniş imkanlardan söz etti.

İsmail Yolcu'nun moderatörlüğünü yaptığı programda Karaman, RTEÜ'nün akademik birimleri, burslar, yurt imkanları, kampüs olanakları, sosyal imkanlar ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

RTEÜ'nün 2006 yılında kurulmuş Türkiye'nin genç üniversitelerinden birisi olmasına rağmen, dinamik ve kurumsallaşmasını tamamlamış bir üniversite olduğunu ifade eden Karaman, öğrencilerin tercih yaparken hangi üniversitede okuduğumda daha iyi yetişebilirim, daha nitelikli mezun olabilirim düşüncesinden hareketle tercihte bulunmaları gerektiğini söyledi.

Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı Ardeşen'de 'Bahar Temizliği' Yapıldı

Karaman, 'Öğrenciler neden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni tercih etmeli?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Üniversitemiz gerek akademik kadro, eğitim öğretim binaları, laboratuvarlar, kütüphaneler açısından gerek ortaya koyduğu başarı ve vizyonla Türkiye'de 15 yıllık bir üniversite olmasına rağmen adından söz ettiren bir noktaya gelmiştir. Dolayısıyla daha iyi yetişmek isteyen, artılarla mezun olmak isteyen öğrenciler bizi tercih etmeli.'

RTEÜ'nün bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Karaman, başarılı öğrencilere sağlanan burs imkanı için de, 'Türkiye genel başarı sıralamasında belli bir sıralamaya giren öğrencilere 'Süper Burs' adı altında aylık 3 bin TL, 'Başarı Bursu' adı altında aylık 2 bin TL ve üniversitemizin bazı programlarına ilk tercihi olarak yerleşen ilk üç öğrenciye 'Tercih Bursu' adı altında aylık bin TL burs vermekteyiz.' bilgisini paylaştı.

Karaman, üniversitelerinin akademik birimlerinin fiziki yapısı, laboratuvar imkanları, akademik kadrosu, Türkiye'deki ve dünyadaki üniversiteler arasındaki yeri, ulusal ve uluslararası başarıları ile Rize'deki yurt imkanları, sosyal imkanlar, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerin gönül rahatlığı ile RTEÜ'yü tercih edebileceklerini söyleyerek, konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi