Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Dünyada olduğu gibi Rize'de de kültürel mirasların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak adına her yıl düzenlenen 'Avrupa Miras Günleri' kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Rize Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla, 'Sürdürülebilir Miras' teması ile bu yıl ilk kez Rize Müzesi'nde düzenlenen etkinliğe; Rize Vali Yardımcısı Vekili Ertuğrul Arslan ve kurum müdürleri katıldı.

Türkiye'de 2007 yılından bu yana her yıl düzenlenmekte olan 'Avrupa Miras Günleri' etkinlikleri, 2022 yılında Rize'nin de içerisinde bulunduğu 7 ayrı ilde düzenlendi.

Etkinlik içerisinde, süreklilik ve gelenekten öğrenme ile doğal mirasın sürdürülebilir bir geleceğe nasıl katkı sunabileceği konuları yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi folklor ekibinin gösterileriyle başlayan etkinlik içerisinde şehrin geçmişten günümüze taşınan yöresel çalgıları tulum, armonika, kemençe eşliğinde yapılan müzikler ve yörenin atma türkü kültürü yer aldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan sergi ve Rize Müzesi'nin gezilmesiyle birlikte yapılan etkinlik son buldu.

Editör: Haber Merkezi