Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamına 16 Mart'ta cemaatle ibadete ara verilen camiler, 74 gün sonra cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Yurt genelinde olduğu gibi Rize'de de belirlenen alanlarda cuma namazı cemaatle birlikte gerekli tedbirler kapsamında kılındı.

Rize'de Şeyh Camii'nin de içinde yer aldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda onlarca kişi sosyal mesafe kuralına uyarak 74 gün aranın ardından cuma namazlarını eda ettiler. İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından meydanda kıldırılan namazda cemaat arasında Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de yer aldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, cuma namazı öncesi alanda ekiplerin titizlikle dezenfekte çalışmaları yaptığını belirterek, 'Sosyal mesafeyi koruma adına şeritler çekildi. Belediye otobüslerini alanın etrafına çekerek; hem cemaati dış dünyadan ayırarak manevi hissini artırdık hem de araç trafiğini aksatmamaya özen gösterdik.İnsanlar yaklaşık 9 haftadır cuma namazı kılamamanın isteği ve üzüntüsü içerisinde bir araya gelerek namazımızı hep beraber eda ettik. İnşallah kısa zamanda omuz omuza ve safları sıklaştırarak namaz kılmayı Allah bizlere nasip eder.' dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise yurt genelinde olduğu gibi tedbirlere uyarak namazlarını eda ettiklerini ifade ederek, 'Yüce Rabbimize şükrediyoruz. Uzun bir zamandan sonra cuma namazını cemaatimizle birlikte kıldık. Sayın valimizin talimatları çerçevesinde, ilimizin tamamında açık alanları belirledik. Rize yoğun yağmur alan bir il. Rabbimize şükürler olsun ki bugün yağmur ve çok sıcak olmadan güzel bir şekilde gerekli tedbirleri alarak namazınızı kıldık.Vatandaşlarımız da başta sosyal mesafe olmak üzere bütün kurallara uyarak, en güzel şekilde namazımızı yerine getirdik. İnşallah en kısa zamanda safları sıklaştırarak kılacağımız namazların geleceği günleri Rabbim nasip eylesin' diye konuştu.

Cuma namazlarına bir süre daha bu şekilde devam edileceğini belirten Çakmakçı, vakit namazları hakkında ise şu bilgileri verdi:'Öğle ve ikindi namazlarımız camilerde cemaat ile birlikte kılınacak. Öncelik olarak yine camilerin avlusu kullanılacak. Mevsim şartları ve özellikle yağışlı günlerde yine sosyal mesafeyi dikkate alarak cemaatimizle birlikte camilerin içinde namazımızı kılacağız.'

Uzun bir aranın ardından yeniden cemaat ile birlikte cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşayan Rizeli vatandaşlardan Ahmet Çınar, 'Uzun zamandır kılamadığımız cuma namazı bugün de İstanbul'un fetih tarihi olan 29 Mayıs'ta yeniden eda etmeyi Allah bizlere nasip etti. Bütün hastalıkların ile kötülüklerin başta ülkemiz ve tüm insanlığın üzerinden kalkmasını Allah'tan niyaz ediyorum.' dedi.

Abdulbaki Fil ise, 'Çok güzel bir cuma namazı oldu. Dünyaya sanki yeniden geldik. Allah kabul etsin. Gözlerimden yaş aka aka kıldım namazımı. Allah kısa zamanda bu virüsten hepimizi kurtarsın.' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi