Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi öncülüğünde iç dizaynı ve düzenlemesi yapılan, içerisinde 1100 kitabın bulunduğu, Şehit Jandarma Komando Er Mehmet Ali Yılmaz adına oluşturulan Kalkandere Ormanlı İlköğretim okul kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi.

Kütüphane olarak düzenlenen sınıfta yapılan açılış törenine, Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman , Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Askerlik Şube Başkanı Piyade Yarbay Yalçın Öcal, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Eren Cömert, Şehit Jandarma Komando er Mehmet Ali Yılmaz'ın Eşi Feride Yılmaz oğlu Turgut Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni öncesinde okul bahçesindeki çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Çeber, 'Bugün açılışını yapacağımız kütüphaneden istifade edin. Hepinize başarılar diliyorum' dedi.

Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı

Açılış töreni kütüphaneye ismi verilen Şehit Jandarma Komando Er Mehmet Ali Yılmaz'ın özgeçmişinin okunması ile başladı.

Törende konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 'Bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Onların emanetine sahip çıkmak, isimlerinin her zaman, unutulmadan yaşamasını sağlamak, bizlerin görevidir. Bu sebeple parklarımıza, köprülerimize, üstgeçitlerimize, sokaklarımıza şehitlerimizin isimlerini verdik. Gelecek nesillerin yetişeceği bu okulumuzda, bu kütüphanemizde Şehit Jandarma Komando Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi her zaman var olacaktır' diye konuştu.

Rize Valisi Kemal Çeber ise açılışta yaptığı konuşmada 'Vatan, millet ve bayrak uğrunda, şehit düşmüş kahraman şehitlerimizin hatırasını yaşatmak bizler için önemli. Biz değerlerine bağlı bir milletiz. Varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizin şehadeti bizim en önemli değerlerimizden biridir. Rizeli vatandaşlarımız vatanına, milletine, bayrağına devletine gönülden bağlı insanlar. Böyle güzel hassasiyetleri olan bir ilin valisi olmaktan gurur duyuyorum. Şehrimizin isimlerini yaşam alanlarımızda yaşatmak, çocuklarımıza, evlatlarımıza şehitliğin ne demek olduğunu öğretmek bizlerin görevi ve şehitler ölmez sözünün bir karşılığıdır. Şehit ailelerimizin göstermiş oldukları metanetli duruşta, dünyanın en büyük acısını ve en haklı gururunu görüyoruz' dedi ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'e vefalı duruşundan dolayı teşekkür etti.

Açılış kurdelası kesilen kütüphane incelemesinin ardından Vali Çeber, Başkan Metin, protokol üyeleri ve Şehit Jandarma Komando er Mehmet Ali Yılmaz'ın Eşi Feride Yılmaz, oğlu Turgut Yılmaz, Şehit Mehmet Ali Yılmaz'ın kabrini ziyaret ederek Fatiha okudular.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi