Genişletilmiş İl Divan Toplantısına Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Harun Sarıdoğan, Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Hizmet Kolu Başkanları, Trabzon Toç Bir-Sen İl Başkanı Savaş Ayvaz, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez, Orman Ve Su İşleri 12.Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcıları Cüneyt Alaoğlu ve Murat Kefelioğlu, Toç Bir-Sen İl Başkanı Naciye Yerebakan, Daire Müdürleri ve Toç Bir-Sen üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Toç Bir-Sen İl Başkanı Naciye Yerebakan konuşmasında, 'Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Bizlere yüklenen sorumluluğun bilinciyle, teşkilatımızda görev alan arkadaşlarımızla beraber omuz omuza vererek milletimize ve üyelerimize yeni haklar kazandırma noktasında çalışmalarımız devam etmektedir' dedi.

Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

'Memur-Sen Konfederasyonu olarak, sahip olduğumuz 1 Milyon üyemizle erdemli ve soylu mücadelemizi kararlı adımlarla güvenli yarınlara taşıyan Erdemliler hareketi olarak, Edirne'den Kars'a, Muğla'dan Hakkari'ye bütün Türkiye'yi baştan başa kuşatarak yol almaktayız. Çünkü biz, Türkiye'yiz. Çünkü biz, milletimizle aynı değerleri paylaşıyoruz. Türkiye'yi kuşatan, milletle kucaklaşan erdemliler hareketiyiz. Ufkumuz, kamu görevlileriyle, Türkiye'yle sınırlı değil. Bölgesel ve küresel sorunlarda da söz sahibi ve çözüm ortağı olmak istiyoruz. Bugün bölgemizde ve dünyada Yeniden Büyük Türkiye ve Adil Bir Dünyanın doğum sancıları yaşanıyor. Küresel çeteler ile bölgesel ve ulusal taşeronlarının kışkırttığı terör fitnesi kan ve gözyaşı politikalarına zemin oluşturuyor. Kardeş coğrafyamızı ve kardeşliğimizi parçalıyorlar. Küresel fitne ve küresel adaletsizliğin, insanlığın umumi barışına ve selametine dönüşmesi için 'Müminler kardeştir' hakikatine sımsıkı sarılarak, kardeşlik hukukunu inşa ve ihya etme gayreti içerisindeyiz.'

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk yaptı.15 Temmuz ve öncesindeki 28 Şubat sürecinde Memur-Sen olarak duruşlarının hep net olduğunu açıklayan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

'Hep ülkesinin yanında, milletinin yanında ve devletinin yanında bir duruş sergiledik. Bu noktada Memur-Sen'in ilk tohumunu atan ve bugün dev bir çınara dönüşmesine vesile olan kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan hocamızı da rahmetle anıyorum. Bugün Toç Bir-Sen ailesi 43 bin oldu, Memur-Sen ailesi de 1 milyonu aştı. 2010 yılında yapılmış olan referandum sonrasında toplu sözleşme hakkı elde ettikten sonra memurların özlük haklarında çok ciddi iyileşmeler yaşandı.Burada Memur-Sen'in farkını hep birlikte çok net bir şekilde gözlemliyoruz. 2010 öncesi ile 2017 sonrasını incelediğinizde bütün özlük haklarının yüzde 200'lere, yüzde 300'lere ulaşır bir şekilde kazanımlarımızı arttırdığımızı net bir şekilde görürsünüz. Biz sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Biz bir duruş sergiliyoruz ve duruş sendikacılığı yapıyoruz. Bu dava için kurulan sendikanın ilk kurucuları bize adam gibi durmayı öğrettiler' dedi.

Birilerinin Türkiye'nin ilerlemesinden endişe ettiğini belirten Toç Bir-Sen Genel Başkanı Öztürk, 'Birilerinin yerli işbirlikçileri Türkiye'nin ayağına pranga vurmaya çalışıyorlar. Küresel emperyalistleri anlıyoruz. Türkiye artık eski ruhuna bürünmüş, bölgenin ağabeyi, hamisi konumunda ilerliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkenin çıkarları için ülke ülke dolaşıyor. Ülkemizin sınırlarını tehdit eden terör örgütü ile mücadele ederken, biz burada bunu hissetmiyoruz bile. İşte bunu hazmedemeyenler var. Küresel işbirlikçileri anlıyoruz, ama yerli işbirlikçileri buradan kınamadan geçemeyeceğim' diyerek sözlerini tamamladı.

Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Editör: Haber Merkezi