Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği (RİGENDER) tarafından projelendirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Turizm Yazarları İkizdere'de buluşuyor' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Rize'nin İkizdere Vadisi'ne gelen seyahat yazarları, sosyal medya fenomenleri, doğa fotoğrafçıları ve youtuberler bölgede 2 gün süreyle gezilerde bulundu. İkizdere Vadisinin doğal güzelliklerinin yanında tarihi, kültürel değerleri ve zengin yöresel mutfağını da inceleyen heyet, İkizdere, Meles Vadisi, Ovit Yaylası, Petran Yaylası, Anzer Yaylası, Manle Şelalesi, Ovit Gölü gibi birçok doğal güzelliği görüp bu yerlerle ilgili kitlelerine bilgiler aktarmak için notlar aldı, fotoğraflar çekti.

HAYRAN KALDILAR
Hürriyet Gazetesi Seyahat Yazarı Bahar Gündoğdu, İkizdere Vadisi'nde şelaleler, termal su kaynağı ve yaylaları gezerek bölgenin kış turizm potansiyelini yerinde gören isimler arasında yer aldı. İkizdere Vadisi'ne hayran kaldığını anlatan Bahar Gündoğdu, 'Cennet Vadi İkizdere' diye tanımladığı vadinin doğa harikası olduğunu niteledi. İnstagram Fenomeni 'Çok Gezen Gurme' lakaplı Akif Budak 'da Ovit Yaylasına çıktı. Burada kış turizm faaliyetlerini yerinde gören Budak, yöresel lezzetlerin tadına baktı. Yüz binlerce takipçisi olan Budak, İkizdere izlenimlerini sayfasında takipçileri ile paylaştı. Sosyal medya fenomeni ve kayakçı Babür Vatansever de İkizdere Vadisi ve Ovit Dağı'nda kış turizm faaliyetlerini inceledi, kayak yaparak görüntüler kayda aldı. Kayakçı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Gelen grup arasında yer alan snowboard uzmanı ABD'li Elit Hall'de Ovit'te kış turizmine dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

'İKİZDERE'Yİ TANITMAK İSTEDİK'
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 'Turizm Yazarları İkizdere'de buluşuyor' projesinin hayata geçirildiğini anlatan Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği (RİGENDER) Başkanı Aytekin Kalender, 'Proje kapsamında Rize'nin İkizdere Vadisi'ne gelen seyahat yazarları, sosyal medya fenomenleri, doğa fotoğrafçıları ve youtuberler bölgede 2 gün süreyle gezilerde bulundu. Türkiye'de son yıllarda ilginin arttığı doğa turizminin önemli kentlerinden Rize'de yeni destinasyon olan İkizdere Vadisi doğal güzelliklerini öne çıkarmak istedik. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca örnek yayla modellerinin oluşturulması planlanan vadinin turizm potansiyelinin tanıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla seyahat yazarları, sosyal medya fenomenleri, doğa fotoğrafçıları ve youtuberlardan oluşan heyeti vadide ağırladık. Vadide yapılan gezi ve incelemelerle bölgenin turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere ulaştırmasını hedefliyoruz. Yapılan bu tanıtım ve ziyaretlerle bölge turizminin gelişimi ve farklı destinasyonların ön çıkmasına katkı sağlanacaktır' dedi.

Editör: Haber Merkezi