Rize Ticaret Borsası (RTB) toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula; Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Rize eski milletvekili ve ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Ayar, UÇK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve üyeler katıldı.

Hasdemir: Çayla İlgili Kararların Ankara'da Değil Rize'de Alınması Gerektiğini Düşünüyoruz
Genel kurulda konuşma yapan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Hasdemir, 'Bakanlığımız nezdinde Ulusal Çay Konseyi'mizi çok önemsiyoruz. Çayla ilgili bir karar alınacaksa Ankara'da değil Rize'de alınması gerektiğini düşünüyoruz. Konseyin çay politikalarında daha etkin olmasını istiyoruz. Sayın Bakanımızın katılımıyla burada yapılan en son toplantıda Çay Kanunu çalışmasının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi koordinatörlüğünde çalışılması kararı verilmişti. Üniversitemiz çalışmasını yapıp, Bakanlığımıza göndermiştir. En kısa sürede Çay Kanunu çalışmasının tamamlanmasını hedefliyoruz' dedi.

Erdoğan'dan Çay Kanunu Açıklaması: Sürecin Takipçisiyiz
UÇK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, '2009 yılında kurulan konsey yeterince desteklenmiyor. Konseyin daha işlevsel ve programlı çalışması için bende dahil olmak üzere herkesin elini taşın altına koyması lazım. Çay Kanunu çalışması hakkında belirli spekülasyonlar var. Sektörün tüm paydaşlarının fikrinin alınmasıyla üniversitemiz gerekli çalışmaları yapıp bakanlığa iletmiştir. Sürecin bizler de takipçisiyiz. Çay sektörünün tamamını düzenleyecek bir çalışma olacağından şüphem yok. Konseyimizin yeni dönem çalışmalarının hayırlara vesile olmasını temenni ederek bu dönemde konseyimizin başkanlığına ÇAYKUR Genel Müdürümüzün yakışacağı kanaatindeyim' dedi.

Ayar: Konseyin Faaliyetleri Daha Etkin Hale Getirilmeli
Rize eski milletvekili Ayar ise konuşmasında konseyin bütçesinin daha güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ve sektörün denetlenmesinde daha etkin görevler üstlenmesinin şart olduğunu ifade etti.

Alim: Sektörün Sorunlarını Beraberce Çözebileceğimize İnanıyorum
Son olarak söz alan ÇAYKUR Genel Müdürü Alim de konseyin elinde sihirli değnek olmadığını belirterek, 'Sektörün sorunlarını tüm paydaşlar olarak beraberce çözebileceğimize inanıyorum. Çayımızın kalitesinin korunabilmesi için olmazsa olmazımız yaprak kalitesinin sağlanabilmesidir. Üreticilerimizin yaprak kalitesinden ödün vermeyerek, çayı toplamada acele etmemesi gerekiyor. Üreticilerimizin yaptığımız duyuruları dikkate almalarını rica ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu
Ulusal Çay Konseyi yetkili organlarının seçimleri sonrası; Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü ve ÇAYKUR'dan iki temsilcinin bulunduğu Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam! Rize'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam!

Tarım Alt Grubu (Pazar Ziraat Odası, Güneysu Ziraat Odası), Ticaret Alt Grubu (Rize Ticaret Borsası, ÇAYKUR), Sanayi Alt Grubu (Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Okumuş Çay), Araştırma ve Meslek Kuruluşları Alt Grubu (ÇAYKUR, ÇAYSİAD), Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir.

Editör: Haber Merkezi