Ziyarette Vali Çeber'e, Ardeşen İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Usta, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Önder, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Kadastro İl Müdürü Osman Küçükislamoğlu , Tarım ve Orman İl Müdürü Şafak Bulut da eşlik etti.

Altin Zeqiri: Avrupa Hedefine Ulaşabileceğimize İnanıyorum Altin Zeqiri: Avrupa Hedefine Ulaşabileceğimize İnanıyorum

Vali Çeber gerçekleştirilen ziyarette bölgenin doğallığına dikkat çekerek, 'İlimizde iklim koşulların uygunluğu sayesinde pek çok ürün yetiştirilebilmektedir. Deremezra'da bu avantajları değerlendirerek günümüzde organik tarımın yapıldığı örnek yerlerden bir tanesi haline gelmiştir. Ayrıca bölgede yapılan festivaller sayesinde bölgenin ve yetiştirilen ürünlerin tanıtımı konusunda başarılı adımlar atılmıştır. Bu vesile ile burada yaşayan vatandaşlara ve Deremezra'nın tanıtılması ve korunması için yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

DEREMEZRA

Fırtına vadisinin doğu kolunda, Ardeşen ilçe merkezinden yaklaşık 35 km uzaklıkta, organik tarım ve hayvancılığın sürdüğü, denizden 1100 metre yükseklikte, bölgemizin bozulmamış ender yerlerinden bir tanesidir.

Tunca grup yolu kullanılarak bir buçuk saatlik araç yolculuğu ile ulaşabileceğiniz mezra da mimarı yapı geleneksel ahşap olup evlerin yanında serender bulunmaktadır. Yeşilin dantel gibi işlendiği Deremezra da yetişen meyve ve sebzelerin lezzeti, üretilen balın kalitesi, mutlaka tadılması, görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Editör: Haber Merkezi