ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur? ÇAYKUR Başvuruları Başladı: ÇAYKUR’a Nasıl Başvurulur?

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun organize ettiği Özel Sporcular Yüzme Bölge Şampiyonası'nın ilk ayağı 2-4 Nisan tarihleri arasında Antalya'da yapıldı. Şampiyona otistik, down sendromlu ve mental kategorinde gerçekleştirildi. Şampiyonun ilk ayağında Karadeniz, Marmara ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden katılan özel sporcular yarıştı.

Yarışmaya Rize'den katılan otizmli Yusuf Usta, turnuvada elde ettiği başarılı dereceler ile şehrinin gururu oldu. Yusuf, 200 metre kelebek, 200 metre karışık ile 100 metre sırtüstü kategorilerinde altın, 400 metre serbest ile 100 metre kelebek kategorilerinde gümüş ve 50 metre sırtüstü kategorisinde de bronz madalya aldı. Şampiyonada toplamda 6 madalya kazanan Yusuf, büyük bir başarıya imza attı.

HAYALİ MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK

Rize Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü'nde 12'nci sınıf öğrencisi olan Yusuf, turnuvada elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, 'Yüzmeyi çok seviyorum. Bu turnuvaya çok iyi hazırlanmıştım ve çok havuzda çok iyi yüzdüm. Kazandığım madalyalar nedeniyle çok mutluyum. En büyük hayalim ise bir gün milli takım için yüzmek' dedi.

Yusuf'un 5 yıldır eğitmenliğini yapan yüzme antrenörü İrfan Öztürk ise Yusuf'un elde ettiği başarılarla gurur duyduğunu belirterek, 'Yusuf, yüzmeyi çok seviyor ve ilerde daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Yusuf, başarısı ile tüm otizmli çocuklara örnek olan bir sporcudur' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi