Rize genelinde 8'i bağımsız olmak üzere toplam 143 aday, belediye başkanlığına aday oldu.

Rize Belediyesi 19 adayla, en çok adayın yarışacağı belediye olurken, Ardeşen'de 13, Pazar'da 11, Çayeli ve Güneysu'da 10, Çamlıhemşin, Derepazarı, Kalkandere ve Hemşin'de 8, İkizdere'de 7, Fındıklı,İyidere ve Madenli'de 6, Muradiye, Büyükköy ve Tunca'da 5, Kendirli ve Salarha'da da 4 aday belediye başkanlığı için yarışacak.

Esila İçin Kritik Saatler Esila İçin Kritik Saatler

5 İsim Yeniden Aday Olmadı
Rize'de mevcut 18 belediye başkanlarından 5'i, yeni dönem için partilerinden aday gösterilmedi.

AK Parti'nin elinde bulundurduğu Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin, Tunca ve Madenli belediyelerinde, mevcut başkanlar yerine farklı isimler aday olarak gösterildi.

Önceki seçimde AK Parti'den Kalkandere Belediye Başkanı seçilen Kenan Yıldırım ise partisinden istifa ederek, Büyük Birlik Partisi çatısı altında seçimlere girecek.

Oy Verme Saatleri
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), smevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, aralarında Rize'nin de olduğu doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat öne çekti.

Buna göre Rize'de oy verme işlemleri 07.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Seçmenler bilgi kağıtlarını yanlarında getirmek zorunda olmayacak.

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK'nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya '444 9 975' numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecek.

28 Mart'ta tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin listeler kesinleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi