Yönetmen Osman SINAV ve Aktör Mustafa UZUNYILMAZ'ın Onur Konuğu olarak katıldıkları Ödül Töreni'nde Ulusal 'Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali' Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri takdim edildi. Ödül Töreni'nde senarist, şair, yazar merhum Ömer Lütfi METE anısına verilen Özel Ödül, Ömer Lütfi METE'nin oğlu aktör Ali Buhara METE tarafından Osman SINAV'a takdim edildi.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Özel Ödül'ü almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirten SINAV, Ömer Lütfi METE anısına yaptığı konuşma ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. 'Çay Film Festivali Onur Ödülü' aktör Mustafa UZUNYILMAZ'a takdim edildi. Kısa Film Yarışması Jüri Değerlendirmesi sonucunda Belgesel Dalı'nda iki birincilik ödülü verildi. Orhan TEKEOĞLU'nun ' Sıra Dışı İnsanlar' ve Gökhan ÖCAL'ın 'Süheyla' isimli belgesel filmleri birincilik ödülüne layık görüldü. Kurmaca dalında iki jüri özel ödülü verildi. Sezen KAYHAN'ın 'Elene' kısa filmi ve Mehmet Ali GÜNEŞ'in 'Miras' adlı kısa filmi jüri özel ödülünü aldı. Çay Film Festivali Kısa Film Yarışması Özel Ödülleri Emirhan PEHLİVAN'ın 'Beni Tanı' kısa filmine ve Mehmet BİNAY'ın 'Cevherden Öteye' belgesel çalışmasına verildi.

Kapanış Programı ve Ödül Töreni'nde ayrıca, jüri üyelerine ve Film Festivaline destek veren kurum/kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve festivale katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketi takdim edildi. Program sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
Rize'nin İlk Film Festivali olarak gerçekleşen Ulusal 'Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali' Pazar günü Çamlıhemşin İlçesinde il dışından gelen misafir katılımcıların için düzenlenen doğa, kültür ve tarih gezisi ile sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi