16-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Maltepe sahilinde sürecek etkinliklere Rize'de ki kamu, özel ve STK'ların stantlarının yer aldığı Rize Tanıtım Günlerinin açılış programına Rize Valisi Kemal Çeber'in yanı sıra Rize Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, Rize Millet Vekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmin Metin, RTEÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, RTEÜ Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak ve Yönetim kurulu üyeleri, İstanbul da ki birçok ilçenin belediye başkanı ve kaymakamları ile kamu Karum temsilcileriyle STK Başkanları ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF)'in organizesinde uzun ve titiz çalışmalar sonrası açılışı yapılan Rize Günleri Fuar Alanını çok sayıda kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Rize Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşen 11. Rize Tanıtım Günlerine Rize'nin 11 ilçesi geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergiliyor. Maketlerden oluşacak olan Rize konağı, Rize evi, Değirmen, Kemer köprü, Çay bahçesi gibi çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Rize'nin yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındığı ve 'Kardeşçe buluşalım, çayla sohbet edelim' sloganıyla başlayan Rize Tanıtım Günlerinin açılışında birer konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Hayati Yazıcı, Rize Valisi Kemal Çeber, organizasyona emeği geçen RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak ve Yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, ortak kanı olarak Rize'nin sahip olduğu tüm değerleri turizmin hizmetine sunmanın ve bu değerleri koruyarak gelecek nesillere miras bırakmanın önemine değindiler.

Yapılan konuşmalarda, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede unutulmadı. Tüm konuşmacılar Mehmetçiğe dualar ederek, ayaklarına taş değmemesi temennisinde bulundular.

Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı Arıza Yapan Diğer Araca Çarptı: 1 Yaralı

Editör: Haber Merkezi