‘Ankara Rize Günleri’nde İlk Gün Programı ‘Ankara Rize Günleri’nde İlk Gün Programı

İspanya'nın SGS Tecnos kuruluşu koordinatörlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü ortaklığında 'AQUATECHinn 4.0' isimli proje, Avrupa Birliği'nden 1 milyon 400 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

7 farklı ülkenin üniversitelerinin Su Ürünleri Yetiştiriciliği bölümlerinin ve sektör temsilcilerinin katıldığı proje hakkında bilgi veren Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürünleri yetiştiriciliğinin dünyada ve ülkemizde yükselen trendine bağlı olarak, yetişmiş işgücü ihtiyacının giderek arttığını ifade etti.

Kayış, '' Bu husustan yola çıkarak projede yeni teknikler, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve balık sağlığı yönetimi gibi konularda modüller oluşturularak projede yeni teknikler, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve balık sağlığı yönetimi gibi konularda modüller oluşturulacak'' diye konuştu.

Sektör Çalışanlarına Üst Düzey Eğitim
7 farklı iş paketinin bulunduğu projede üniversitenin, kafeslerde balık yetiştiriciliğinde yeni teknikler, sanal gerçeklik ve oyunlaştırma senaryoları, kapalı devre yetiştiricilik sistemlerinin yönetimi, yetiştiricilikte robot, drone ve otomasyon sistem kullanımları gibi konularda çalışmalar yürütüleceğini söyleyen Kayış,''36 aylık planlanan projede oluşturulan yeni eğitim modüllerinde içerikler üretilerek ve sanal artırılmış gerçeklik kullanılarak sektör çalışanlarına üst düzey eğitim verilmesi amaçlanıyor'' dedi.

Editör: Haber Merkezi