Lig'de Karadeniz'i temsil eden iki komşu şehrin takımlarının karşılaşması, bugün saat 16:00'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak. Mücadeleyi Fırat Aydınus yönetecek.

9 HAFTALIK GALİBİYET HASRETİ
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor son 9 maçında galibiyet alamadı. Yeşil mavililer ligin 7'nci haftasında Fenerbahçe karşısında
aldığı ilk ve tek galibiyetinin ardından geride kalan 9 haftada 6 beraberlik alırken, 3 maçta da sahadan yenik ayrıldı. Eylül 2013 ile Şubat 2014 arasında 15 maçlık kazanamama serisinin ardından, Çaykur Rizespor'un Süper Lig'deki en uzun kazamama serisini bu sezon yaşamış oldu. Yeşil mavililer, söz konusu 9 maçın tamamında kalesinde gol görürken, bunun yanında sadece bir maçta gol atamadı.

Çaykur Rizespor ayrıca son 4 maçta sahadan beraberlik ayrılırken, bu alanda Süper Lig'de üst üste en fazla berabere kaldığı seriyi yakaladı. İlk yarının son haftası öncesi Çaykur Rizespor topladığı 12 puanla ligde son sırada yer aldı. Ev sahibi Trabzonspor ise son haftalarda yükselen formu ile dikkat çekiyor.

Ligde oynadığı son 10 maçta sadece bir kez yenilen bordo mavililer, 3 hafta üst üste galibiyet aldıktan sonra geçtiğimiz hafta 2-0 öne geçmesine rağmen Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak galibiyet serisini sona erdirdi. Trabzonspor, geride kalan 16 haftada topladığı 26 puanla haftaya Beşiktaş'ın ardından averajla dördüncü sırada girdi.

MUSA VE TRAORE'NİN SAKATLIĞI SÜRÜYOR
Çaykur Rizespor'da 'Karadeniz Derbisi' öncesi Musa Çağıran ve Armand Traore'nin sakatlıkları devam ediyor. Koray Altınay'ın son
durumu ise maç saatinde netlik kazanacağı bildirildi. Ev sahibi Trabzonspor'da ise Zorgo Toure, Jose Sosa sakatlıkları, Joao
Pereira ise cezalı olması nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Bordo mavililerde ayrıca kadro dışı bırakılan Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz da kadroda yer almayacak.

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı

BURUK: FİNAL KARŞILAŞMASI OLACAK
Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk: Trabzonspor maçı öncesi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'Bizim için bir final karşılaşması olacak. İlk yarının son maçı. Gerçekten kazanmak için her şeyi yapıyoruz. İnşallah bu hafta deplasmandan kazanarak dönmek istiyoruz.

Zor bir deplasman. Ligin formda takımlarından bir tanesi Trabzonspor. Ligin üst sıralarına tırmanmaya çalışan bir takımla oynayacağız. Son haftalardaki oyunumuzu genel olarak sonuca yansıtamadık. Baktığımızda güzel pozisyonlara giriyoruz, güzel oynuyoruz, bu bizi umutlandırıyor. İnşallah elimizden geleni yaparak Trabzon deplasmanından da puanla dönmek istiyoruz.'

SÜPER LİG'DEKİ 35'İNCİ RANDEVU
Çaykur Rizespor, pazar günü Trabzonspor ile Süper Lig'deki 35'inci maçına çıkacak. 1979/1980 sezonunda başlayan rekabette Çaykur Rizespor 5, Trabzonspor ise 21 kez sahadan galip ayrıldı.

8 maçta takımlar eşitliği bozamadı. Toplamda 36 maçta karşı karşıya gelen iki ekibin arasından oynana maçlarda Çaykur Rizespor 28 gol atarken kalesinde 76 gol gördü. Trabzonspor ile son oynadığı 3 maçta galibiyet çıkartamayan Çaykur Rizespor son galibiyeti 2015/2016 sezonunun 15'inci haftasında aldı. Rize'de oynanan müsabakayı yeşil mavililer 3-0 kazandı. İki ekip yine son olarak Süper Lig'in 2016/2017 sezonunda Rize'de karşı karşıya geldi. Bu müsabayı Trabzonspor 1-0'lık skorla kazandı.

Editör: Haber Merkezi