Altin Zeqiri: Avrupa Hedefine Ulaşabileceğimize İnanıyorum Altin Zeqiri: Avrupa Hedefine Ulaşabileceğimize İnanıyorum

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Yükseköğretim tarihinde ilk kez Yükseköğretim Kurulunca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımıyla gerçekleştirilen 'Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği' başlıklı kongreye katıldı.

Akademi ve iş dünyasının temsilcilerinin buluştuğu kongrede, gelecekte ne gibi yeni mesleklerle karşılaşılabileceğinin yanı sıra günümüzdeki mevcut mesleklerin gelecekte nasıl şekilleneceği konuları tartışıldı.

İlk olarak YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın kongreye ilişkin bilgilendirme konuşmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kongrenin panel bölümü, Prof. Dr. Acar Baltaş'ın moderatörlüğünde TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından katılımcılarla etkileşimli olarak gerçekleştirildi. Panelistler katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Kongrenin öğleden sonraki bölümünde ise ilgili akademisyenler ve iş dünyasından temsilcilerin katılımlarıyla 'Mühendislik ve Fen', 'Sağlık' ve 'Sosyal Bilimler' olmak üzere eş zamanlı olarak üç ayrı alanda çalıştay düzenlendi.

Her bir çalıştaya sektör temsilcileri, ilgili akademisyenler ve YÖK tarafından belirlenen 5 üniversitenin rektörü katıldı.

RTEÜ, 'Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği' projesinde 'sağlık' alanında pilot üniversite belirlendiği için RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman sağlık alanındaki çalıştaya katıldı.

Çalıştaylarda, iş dünyasının ihtiyaçları, alanda yaşadıkları problemler, üniversitelerden beklentileri ile mevcut programlarda yapılması düşünülen revizyonlar, değişen şartlar dolayısıyla açılması gereken programlar gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından hazırlanan çalıştay raporları, kongrenin bitiminde çalıştay temsilcileri tarafından, YÖK Yürütme Kuruluna bir rapor halinde sunuldu. YÖK tarafından konuya ilişkin atılacak adımlarda bu raporların dikkate alınacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi