Daha önce mayıs-haziran aylarında açılması planlanan Şimal AVM'nin, geri kalan işlerinin bir an önce tamamlanıp binanın hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Pandemi sürecinden önce 200 çalışanı ile devam eden çalışmalara yeniden başlanacak. Yer teslimi yapılan firmalarında bu süreçten etkilenmesiyle ara verdikleri çalışmalarda bu firmalarında birkaç ay içinde yeniden çalışmalarını başlayarak dükkanlarını tamamlamaları bekleniyor.

Yüzde 80 doluluğa ulaşılan firma yer tahsislerinde bu oranın AVM'nin açılmasıyla yüzde yüze ulaşacağı belirtiliyor. Kalan çevre düzenlemeleri ve bir takım boya, dekor işlerinin 3 ay içerinde tamamlanarak firmalarında yerlerini yapmaları sonrası Şimal AVM'nin yıl sonuna kadar açılması hedefleniyor.

İnşaat beton arme binanın tamamlanması ardından dış cephe kaplaması da tamamlanan AVM'nin şu günlerde çalıma yok.

Rize Şimal AVM hakkında

AVM'nin içerisinde 30 bin metrekare kullanılabilir alan, 65 bin metre kare üç katlı otoparkı ile 1512 araç kapasiteli otopark yer alacak.

Çay Üreticileri Bekleyişte: Belirsizlik Tedirgin Ediyor Çay Üreticileri Bekleyişte: Belirsizlik Tedirgin Ediyor

Rize Şimal AVM Projesi Dünya ve Türkiye çapındaki ünlü markaların, Rize'ye gelmelerini sağlayacak, şehrin kültürel ve sosyal açıdan gelişimini destekleyecek ve Rize'nin çevre iller ve gelecek turistlerin ilgi odağı olmasına büyük ölçüde katkıda bulunması hedefleniyor.

Yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacak olan Rize'nin en önemli ticari projesinin büyük bir törenle açılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi