Rize'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü Yılı vesilesiyle Gençlik Haftası içerisinde yeni neslin beden ve ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla farkındalık yaratmak hedefiyle kentteki kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği dahilinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde (RTEÜ) öğrenim gören gençlere yönelik 'Gençlik Fuarı' etkinliği gerçekleştirildi.

Fuarın açılışına Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter Adnan Er, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, kurum yöneticileri, STK temsilcileri, gençlik toplulukları ve öğrenciler katıldı.

Rize'de 2024'ün İlk Çeyreğinde 252 Proje Yürütülüyor Rize'de 2024'ün İlk Çeyreğinde 252 Proje Yürütülüyor

Gençlerin Rize içerisinde var olan eğitici, kültürel, sanat, sosyal ve sportif faaliyetler hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve derneklerin faaliyet alanları hakkında bilgilendirilmek, ile özgü geleneksel el sanatlarına merak uyandırmak, şehrin doğal güzelliklerine vurgu yapmak amaçlarıyla düzenlenecek olan Gençlik Fuarı'nda Rize'nin imkan ve güzellikleri gençlerle buluşturuldu.

Rize'de gençlere yönelik faaliyet yapan kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri RTEÜ Merkez kampüs alanında kurulan stantlar eşliğin tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar, iftar programının ardından RTEÜ Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından tulum eşliğinde yöresel müzik gösterimi sunuldu. Ayrıca ÇAYKUR tarafından gençlere iftardan sonra ücretsiz çay ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi