Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar açıklamasında, İkizdere'de meydana gelen kaza ile birlikte ithal ve kaçak çayın tekrar Rize'nin gündemine girdiğini ifade ederek, 'Rize'de yetişen çay ülke çay ihtiyacını tamamen karşılamakta iken ithal çayın önünün açılması, meşru görüntü altında kaçak çayın da ülkemize dolaylı olarak sokulduğuna şahit oluyoruz. İthalatçı firma meşru yollarla usulüne uygun bir tır dolusu çay getirirken bunun yanında daha fazlası çayın kaçak yollarla ülkemize sokulduğu kaygısını taşıyoruz. Yetkililere sorduğumuzda yüzde 145 ithalat vergisi olduğunu, bu vergi ile ithal çayın önünde gerekli zorluğun olduğunu söylüyorlar. Oysa pratikte böyle olmadığını gözlemliyoruz. Bu hesaba göre İran'da 10 liraya çayın alındığını kabul edersek Türkiye'de bu çayın maliyetinin 25 liranın üzerinde olduğunu görüyoruz. Oysa ithal çay getiren firmalar 20 liraya piyasaya kuru çay satışı yapıyor. Bundan da şunu anlıyoruzki gelen ithal çayların yanında kayıt dişi ve kaçak yollarla çay girişi ülkemize oluyor' dedi.

Kaçar, yaptıkları uyarıların hafife alınmaması gerektiğini belirterek, 'Uyarıları hafife alınmadan, titizlikle yetkililer tarafından bu işin takip edilmesini istiyoruz. Buna benzer kaçak çay girişlerinin engellenmesi, bugüne kadar iktidara bu milletin verdiği desteğin karşılığı olarak milletimiz kaçak çayın önlenmesini istiyor' diye konuştu.

Rize'de Aranan Şüpheli Saklandığı Tezgahın Arkasında Yakalandı Rize'de Aranan Şüpheli Saklandığı Tezgahın Arkasında Yakalandı

Editör: Haber Merkezi