Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, sahalarında Erzurumspor FK’yi 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Sezon başından bu yana iç sahada istedikleri sonuçları alamadıklarını belirten Uçar, galibiyetin takım ve taraftarlar açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

“ÜÇ PUANDAN DAHA ÖNEMLİ BİR GALİBİYET”

Önceki karşılaşmalarda da iyi oyunlar ortaya koymalarına rağmen galibiyete ulaşamadıklarını ifade eden Recep Uçar, “Bundan önceki maçlarda da benzer istatistikler yakalamıştık ancak maalesef galip gelemiyorduk. Bizim için her şeyden önemlisi üç puandan daha değerli bir galibiyet. Çok anlamlı ve kıymetli bir sonuç aldık” ifadelerini kullandı.

Maç öncesinde futbolcularıyla yeni bir başlangıç yapma hedefini paylaştığını belirten Uçar, “Oynadığımız oyunların karşılığını alamıyorduk. Bugün itibarıyla buna son vermek ve yeni bir hikâyeye başlamak istiyoruz demiştim. İyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“OYUNU KONTROL EDEN VE HÜKMEDEN BİZDİK”

Erzurumspor karşısında ortaya koydukları performansı değerlendiren Uçar, karşılaşmanın büyük bölümünde oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyledi.

Rakibin beşli savunma anlayışıyla sahaya çıktığını belirten deneyimli teknik adam, “Erzurum takımı bizi 5-4-1 düzeniyle karşıladı. Oyunu kontrol eden, oyuna hükmeden bizdik. Sahaya koyduğumuz plan çalıştı. Rakip ceza sahasına yeterince girdik ve pozisyonlar ürettik” dedi.

Hücum organizasyonlarında daha etkili olabileceklerini de dile getiren Uçar, üçüncü bölgede topu daha hızlı kullanmaları ve savunma arkasına daha fazla koşu yapmaları gerektiğini ifade etti.

“YEDİĞİMİZ GOL ÇOK BASİT BİR GEÇİŞ GOLÜYDÜ”

Karşılaşmada öne geçmelerine rağmen kalelerinde gördükleri golün kendilerini üzdüğünü anlatan Recep Uçar, savunmadaki hatalara dikkat çekti.

Uçar, “Bizim burada ilk verdiğimiz pozisyonlar genellikle gol oluyor. Yine çok basit bir geçiş golü yedik. İki üç oyuncumuzun müdahalesine rağmen engelleyemedik ve devreye 1-1 girdik” şeklinde konuştu.

İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü sürdürdüklerini belirten Uçar, Ali Sowe’un 66. dakikada attığı golle yeniden öne geçtiklerini, sonrasında farklı oyuncularla gol fırsatları yakaladıklarını söyledi.

“SON DAKİKALAR BİZE ÖNEMLİ DERSLER VERDİ”

Karşılaşmanın son bölümünde yaşanan pozisyonlara ayrıca değinen Uçar, galibiyete rağmen eksiklerini görmeleri gerektiğini vurguladı.

Rakibin son dakikalarda risk alarak hücuma çıktığını ifade eden Uçar, “Bu kadar emek verdiğimiz, güzel oyun ortaya koyduğumuz bir maçta Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşu gol olsaydı buraya çok üzüntülü gelecektik” dedi.

Takımının skor avantajını koruma konusunda daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Uçar, “Bazen kaybederken değil, kazanırken de ders alırsınız. Özellikle son dakikalarda verdiğimiz pozisyonlardan çıkaracağımız ciddi dersler var” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLARIMIZI İLK KEZ EVLERİNE MUTLU GÖNDERİYORUZ”

Sezonun ilk iç saha galibiyetinin taraftarlar açısından da önemli olduğunu belirten Recep Uçar, tribün desteğine teşekkür etti.

Uçar, “Bugün itibarıyla taraftarlarımızı bu sezon ilk defa buradan evlerine mutlu gönderiyoruz. Bu bizim için çok değerli” dedi.

Takımının ligdeki oyun performansıyla topladığı puan arasında ciddi bir fark bulunduğunu savunan Uçar, “Biz iyi bir takımız. Şu anda ligde oynadığımız oyun, istatistiklerimiz ve sahip olduğumuz puan arasında en büyük ters orantıya sahip takımlardan biri olduğumuzu düşünüyorum. Bugün bunu kırmak ve yeni bir başlangıç yapmak önemliydi” diye konuştu.

ERZURUMSPOR’A TEBRİK, SERKAN ÖZBALTA’YA BAŞARI DİLEĞİ

Basın toplantısının sonunda rakip takımı da değerlendiren Recep Uçar, Erzurumspor’un savunma organizasyonuna dikkat çekti.

Erzurumspor’un iyi savunma yapan ve güçlü bir takımdaşlık anlayışına sahip olduğunu belirten Uçar, rakip teknik direktör Serkan Özbaltа ve ekibine başarılar diledi.

Uçar, açıklamalarını takıma destek veren herkesi tebrik ederek ve galibiyetin Çaykur Rizespor camiasına hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Muhabir: ENVER KALENDER