Rize'de yerleşim alanları ile yaylalarda ayıların sık görülmesi üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar genişletildi.
Yaklaşık üç ay önce Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası'nda vatandaşların şikayetleri üzerine yasal izinler alınarak yürütülen çalışmalar sonucunda bölgede av gerçekleştirilmişti. Son günlerde ise özellikle Güneysu ilçesi ile Ayder Yaylası'nın Galler Düzü mevkisinde ayıların sık görülmesi ve vatandaşların güvenlik endişelerinin artması üzerine yeni av izinleri verildi. Yetkililer, ilgili bölgelerde sürek avı çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

DSİ EKİPLERİ AYI NEDENİYLE ÇALIŞMAYI DURDURDU
Ayıların yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle yaşanan olaylara bir yenisi de Güneysu ilçesine bağlı Yüksekköy'de eklendi.
Su hattında çalışma yapan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, çalışma sırasında aniden karşılarına çıkan ayı nedeniyle büyük panik yaşadı.
Güvenlik endişesi yaşayan ekiplerin çalışmayı yarıda bıraktığı öğrenilirken, olayın ardından bölge için de Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından inceleme ve kontrol çalışması başlatıldı.

Yetkililer, özellikle yaz aylarında yiyecek arayışı ve doğal yaşam alanlarındaki hareketlilik nedeniyle ayıların yerleşim yerlerine daha fazla yaklaşabildiğine dikkat çekerek, vatandaşların ayı gördüklerinde müdahalede bulunmamaları ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirmeleri gerektiğini hatırlattı.

AYI GÖRÜLEN BÖLGELERDE TEDBİRLER ARTIRILDI
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla şikayetlerin yoğunlaştığı bölgelerde saha çalışmalarını sürdürdüğü, gerekli görülen alanlarda ise yasal mevzuat çerçevesinde sürek avı ve kontrol faaliyetlerine devam edeceği öğrenildi.

Muhabir: MUHİTTİN SANDIKÇI