Taylan Antalyalı, Trabzonspor'a 4-3 mağlup oldukları karşılaşmada yaşanan hakem kararlarına ilişkin, “Maalesef kırmızı kart pozisyonu, özellikle oyunun seyrini çok net bir şekilde değiştirebilirdi. Bariz bir hata olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Antalyalı, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde antrenman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Bu sezon özellikle iç sahada istedikleri başlangıcı yapamadıklarını belirten Antalyalı, oyun olarak iyi işler ortaya koymalarına rağmen bunu sonuçlara yansıtamadıklarını ifade etti.
Trabzonspor maçının önemini bildiklerini ve karşılaşmaya bu doğrultuda hazırlandıklarını aktaran Antalyalı, şöyle konuştu:
“Trabzonspor maçının önemini biliyorduk. Bunu konuşmuştuk. Oyun olarak da skor olarak da ilk yarıda istediğimizi aldık. İkinci yarıda 8 dakikada yediğimiz 3 golü kendimiz de açıklayamıyoruz. Bunlar bize ders olacak. Umarım Kocaelispor maçıyla yeniden toparlanıp bir seri yakalarız. Umarım bunu başarırız.”
“Bariz bir hata olduğunu düşünüyorum”
Trabzonspor maçındaki hakem kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Antalyalı, Fabinho'nun pozisyonunda ikinci sarı kart ile oyuncunun kırmızı kart ile cezalandırılması gerektiğini düşündüğünü belirtti.
Pozisyonu maç sonrasında izlediğini aktaran Antalyalı, penaltı kararına ilişkin de eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:
“Saha içinde sürekli hakemle diyalog halindeyim. Pozisyonların bazılarını yakından görüyorum, bazılarını uzaktan göremiyorum. Fabinho'nun pozisyonunda hakem, bir çarpışma olduğunu söylemişti. İzlediğimde ise çok net bir ikinci sarı kart olduğunu görüyoruz. Penaltı pozisyonunda ise oyundan çıkmıştım. Kenardan penaltı olarak gördük. Eli neye göre değerlendirdi, neye göre verdi? Daha sonra ise pozisyonun çok fazla açısı yoktu ve ekrana verilmedi. Hakkımızın yendiğini düşünüyoruz ama sonuçta biz futbolcular olarak yine saha içinde kalmayı, oyuna odaklanmayı düşünüyoruz. Çok fazla hakem ve saha dışı etkenlerle uğraşmak istemiyoruz. Ama maalesef kırmızı kart pozisyonu, özellikle oyunun seyrini çok net bir şekilde değiştirebilirdi. Bariz bir hata olduğunu düşünüyorum. Tabii hakemleri konuşmaktan ziyade, biz yine ne yaptığımız ve yapmamamız gereken hatalar üzerinde duracağız.”
“Kocaelispor maçında sonucu almak istiyoruz”
Trabzonspor karşılaşmasının ardından yaşadıkları hayal kırıklığına değinen Antalyalı, Kocaelispor maçı öncesinde kısa sürede toparlanmaları gerektiğini vurguladı.
Her karşılaşmanın kendileri için yeni bir hedef olduğunu belirten Antalyalı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Trabzonspor maçı sonrasında iki günlük süre çok kolay değildi. Bir hayal kırıklığı yaşadık. Ama önümüzde çok uzun bir süre yok. Cumartesi günü başka bir maç, başka üç puan, başka bir hedef var. Ona odaklanmalıyız. Bizim için her maç zor ve yeni bir hedef. Kocaelispor maçı da bunlardan biri. Hedeflerimiz var. Hedefler doğrultusunda zor bir maça gidiyoruz. Zor bir deplasman. Rakibimize saygı duyuyoruz. Sahada gerekli mücadeleyi gösterip sonucu almayı istiyoruz.”





