Rize'de yaklaşık 20 yıl önce gerçekleştirilen en güzel kivi yarışması, bölgedeki kivi üretiminin gelişmesine yönelik çalışmalar arasında yer almıştı.
Rize Tarım İl Müdürlüğü ve Rize Ziraat Odası tarafından 30 Kasım 2006 tarihinde düzenlenen üçüncü en güzel kivi yarışması, Rize Ticaret Odası Salonu'nda gerçekleştirilmişti.

Pazar'dan katılan üretici ikinci kez birinci olmuştu

Toplam 16 üreticinin katıldığı yarışmada kiviler, aralarında sanatçı Hülya Polat'ın da bulunduğu jüri tarafından değerlendirilmişti.
Yarışmada Pazar ilçesinden Mustafa Memoğlu, bir önceki yılın ardından yeniden birinciliği elde etmişti. Rize merkeze bağlı Pehlivantaşı köyünden Muzaffer Turan ikinci, Çayeli ilçesinden Ali Suiçmez ise üçüncü olmuştu.
Dereceye giren üreticilere sırasıyla 300, 200 ve 100 YTL para ödülü verilmişti.

Rize'de kivi üretiminin artırılması hedefleniyordu
Etkinlik kapsamında kivi yeme yarışması da düzenlenmiş, yarışmayı Ziraat Mühendisi İsmail İsmailoğlu kazanmıştı.
Dönemin Rize Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, yarışmada yaptığı konuşmada kivi üretimini desteklediklerini belirtmişti.
Karabulut, Rize'nin çayın yanı sıra kivi üretimiyle de tanınmasını istediklerini ifade ederek, üretimde Yalova'yı geride bırakmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Muhabir: MUHİTTİN SANDIKÇI