Yeni Parti Rize İl Başkanlığı, fon ve borsa işlemleriyle ilgili kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

İl Başkanı Saltuk Deniz imzasıyla yapılan açıklamada, fon piyasasında yaşanan gelişmelerin ve borsadaki değer kayıplarının reel ekonomiyi de etkilemeye başladığı savunuldu.

Deniz, kamuoyuna yansıyan bazı rakamlara atıfta bulunarak fon krizinin boyutunun 135 milyar doları, borsadaki değer kayıplarının ise 175 milyar doları aştığının ileri sürüldüğünü belirtti.

MECLİS ÖNERGESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yeni Parti’nin TBMM’de “Fon ve Borsa Manipülasyon İddiaları Araştırılsın” başlığıyla önerge verdiğini belirten Deniz, söz konusu önergenin AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildiğini ifade etti.

Finansal kuruluşların sıkı denetime tabi tutulması gerektiğini kaydeden Deniz, fon ve borsa işlemlerinde yaşandığını ileri sürdükleri mağduriyetlerin ayrıntılı şekilde araştırılması gerektiğini savundu.

“RİZE’DE DE MAĞDURLAR VAR”

Deniz, Rize’de de fon ve borsa yatırımları nedeniyle zarar gördüğünü belirttiği vatandaşların bulunduğunu ifade etti.

Esnaf ve çalışanların birikimlerini finansal araçlarda değerlendirdiğini belirten Deniz, yaşanan değer kayıpları nedeniyle bazı yatırımcıların ciddi zararlarla karşı karşıya kaldığını öne sürdü.

KOMİSYON KURULACAK

Yeni Parti’nin fon mağdurlarının sorunlarının gündeme taşınması amacıyla bir komisyon kuracağını açıklayan Deniz, Rize’de de bu çalışmalara katkı sunacak isimlerin görevlendirileceğini bildirdi.

Deniz, fon işlemleri nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirten vatandaşların Yeni Parti Rize İl Başkanlığı ile iletişime geçebileceğini kaydetti.

Yeni Parti Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, açıklamasında sürecin araştırılması ve sorumluların kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ