2 Eylül'de 1'inci sınıfların okula başlamasının ardından 9 Eylül'de diğer sınıflarda 2019/2020 Eğitim-Öğretim Dönemine başladı.

Öğrenciler, 18-22 Kasım tarihinde bir haftalık ara tatil yapacak. 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

Bıyıklı: İşçinin Hakkını En İyi İşçi Savunur Bıyıklı: İşçinin Hakkını En İyi İşçi Savunur

Tüm ilköğretim okullarında Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı yeni okul zili çalınacak. İlk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarıldı.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ MESAJLARI

Rize Valisi Kemal Çeber:

'Sevgili çocuklarımız, aydınlık yarınları bilgi ve sevgi ile inşa etmek ve sonraki nesillere yaşanılabilir bir dünyayı müjdelemek üzere 09 Eylül itibariyle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın sevincini ve heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz.

Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür.

Hiç şüphesiz yeni eğitim-öğretim yılına başlayan sadece çocuklarımız değil, onların değerli velileri, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, tüm eğitim çalışanlarımız, hepimize düşen sorumluluklar var.

Ahlakı ve insana faydalı olmayı merkeze alan bir eğitim-öğretim anlayışı ile çocuklarımızı hem milli hem de evrensel değerlerle yetiştirerek, bilimsel veriler ışığında, özgüvenleri yüksek, sorumluluklarının bilincinde ve toplumsal yaşama yön veren bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiamıza, öğrencilerimize, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.'

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin:

'Sevgili öğrenciler,

Sizlerle beraber 2019-2020 eğitim öğretim yılına başlayacak olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyor, hepinize başarılar diliyorum.

Sadece bilgi sahibi olmak için değil bilim, teknoloji, insani değerler ve sanat gibi alanlarda kendinizi geliştirmek için çalışmalısınız. Sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, arkadaşlarıyla sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen bireyler olarak kendinizi yetiştirme hedefiyle başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum.

Değerli öğretmenlerimiz,
Çağın gelişimine ayak uydurabilen fikri hür, vicdanı hür bireyler yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Bu görevi büyük bir heyecanla ve başarıyla yerine getireceğinize inancımız tamdır. Çocuklarımızı sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, eğitim öğretim yılınızın hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın yetişmesinde önemli bir rolü olan değerli anne ve babaların da eğitim sürecinde olumlu ve yönlendirici katkılar sunacağına inanıyorum.

Eğitim bir ülkede en hayati sistemdir ve bu sistemin doğru çalışması için hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Yeni bir döneme başlayan tüm okullarımızda bilgi ve kültür seviyesi yüksek, doğru, ahlaklı insan yetişmeye ve geleceğimiz ışıldamaya devam edecektir.

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için yeni eğitim öğretim yılının verimli, huzurlu ve hayırlı olmasını temenni eder; sevgi, saygı ve başarı dileklerimi sunarım.'

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak:

'Değerli eğitim yöneticisi meslektaşlarım,

Okulunuzun sürekli gelişmesini hedef alan bir yaklaşımla, okulunuzdaki tüm çalışanların takım ruhunu benimsemiş; birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çalışabilecekleri ortamı sağlayarak, okulunuzda milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bir anlayışı sürdüreceğinize inanıyoruz.

Öğretmen arkadaşlarım,

'İlk ilham, ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, terbiyesinden alınır' diyen Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi sizler, bu yönünüzle geleceğe hükmediyorsunuz. Bireylerin, toplumun ve insanlığın geleceği sizlerin diliyle, yüreğiyle ve özverisiyle şekilleniyor. Öğreniyor, yenileniyor, öğretiyor, örnek oluyor, her yönünüzle aydınlık yarınların mimarları olarak tarihe geçiyorsunuz.Bu nedenle sizlerin, her koşulda, öğrencilerimizi bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkacak bir yaklaşımla en iyi şekilde yetişmeleri için her imkanı ve ortamı değerlendireceğinize inanıyoruz. Çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda sizlere emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim-öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluk ve başarılara tanıklık edecek güzel bir yıl olmasını diliyorum.

Sevgili öğrenciler,

Kendinizi iyi yetiştirmeniz bir vatan borcudur. Unutmayınız ki kendinizi iyi yetiştirme mücadelesi sırasında hep yanınızda olacağız. Bizler, bu uğurda ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmak için büyük bir gayret göstereceğiz. Bütün bunlara karşılık sizden beklediğimiz sadece çalışmanızdır. Erdemli olmayı, insanlara yardım etmeyi, sosyal etkinliklere katılmayı, güzel sanatlarla uğraşmayı ve kitap okumayı asla unutmayınız. Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; derslerinizde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde sorumluluk sahibi olarak özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edininiz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum.

Kıymetli velilerimiz,

Aile yuvasından sonra çocuklarımızın eğitildiği ve geleceğe hazırlandığı okulumuzla sürekli iletişim içinde olmalısınız. Öğrencimizle ne kadar ilgilenirsek, onlara ne kadar zaman ayırırsak bu zaman gelecekte onların daha iyi yerlerde olmasını sağlayacaktır. Başarının bir ayağı olan siz değerli velilerimizin okulla işbirliği ve iletişimi bu açıdan çok önemlidir.

Bu samimi dilek ve duygularımla 2019-2020 eğitim öğretim yılının, ülkemize, Rize'mize, eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize sağlık, başarı, huzur ve güzellikleri getirmesini diliyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu:

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başlıyor.‪ Yeni eğitim yılında, geleceğimizin mimarı olacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum, diyen Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, beklentilerin karşılandığı, her düzeyde liyakatin esas alındığı bir eğitim dönemi en büyük dileğimdir, dedi.
Köseoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Memurların özlük, sosyal ve ekonomik haklarının görüşüldüğü 2020-2021 yıllarını kapsayan 5.Dönem toplu sözleşme süreci hükümet ve Memur-Sen arasında işlemiş, ilk zam oranlarının sunulmasının ardından bir gece yarısı yarım puan artış sunulsa da uzlaşmasızlıkla sonuçlanmıştır. Uzlaşmasızlık metninin Kamu Görevlileri Hakem Heyetine ulaşmasıyla birlikte hakem heyeti çalışmalarına başlamış ve Kamu İşveren Heyetinin sunmuş olduğu teklifi aynen kabul etmiştir. Yaşanan bu süreç ve 2020 yılı için %4+4, 2021 yılı için %3+3 şeklindeki maaş zam oranları milyonlarca memur ve memur emeklisini hayal kırıklığına uğratmıştır. Öte yandan süreç içerisinde yaşanan 'TUTANAK' krizi, 1 Milyondan fazla üyesi bulunan yetkili konfederasyonun sunulan komik zam oranlarına karşı sönük eylemsi hareketleri toplu sözleşme sürecinin iyi yürütülemediğini memur ve memur emeklileri başta olmak üzere tüm Türkiye'ye göstermiştir.
Güzel ülkemizin geleceğini oluşturacak nesillerimizi yetiştiren öğretmenlerimize ve değerli eğitim çalışanı arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek haklarını ödeyemeyiz. Bu eğitim öğretim yılında bütün özlük ve sosyal haklarının kazanıldığı. Sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sınıflara girilerek bütün bilgi ve tercübelerin öğrencilerimize aktarıldığı verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki, sadece temenni edebiliyorum. 2020/2021 memur maaşları ve diğer kazanımların, bunun böyle olmayacağını göstermektedir. Yeterince kadro açılmaması çocuklarımızı ücretli öğretmenlere mecbur bırakmıştır. Taşımalı sistemin yine öğretmenin üzerine yüklenmesi, öğretmenlerin çift nöbet tutmaya zorlanması, sözleşmeli öğretmenlerin ailelerinin birleştirilmemesi, memurların cebine zam oranı girmeden zamlar gelmeye başlaması; son olarak da 1 Eylül'den geçerli olmak üzere, bir ay sonra doğalgaza ikinci defa %15 zam gelmesi zor bir dönemin geçirileceğinin göstergesidir. Önümüzdeki Ocak ayında alacağımız %4'lük zammı bozdura bozdura harcamaya başlayamadan, 2018 ve 2019 kayıplarımız artarak devam ediyor. Yandaşlığın, beceriksizliğin ve adaletsizliğin faturası memura ağır olacak gibi görünüyor.
Bütün eğitim camiamıza 2019/2020 eğitim öğretim yılında tekrar başarılar ve mutlu bir dönem geçirmelerini dilerim.

Editör: Haber Merkezi