Çayeli ilçesi Hüsrev Karşısı sahil kesiminde 25 Ağustos 2026 tarihinde meydana gelen boğulma vakasının ardından kaybolan Arif Kerem Önder için başlatılan arama kurtarma çalışmaları üçüncü günde de yoğun şekilde sürdürüldü.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kızılay, Diyanet Vakfı ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının ekipleri tarafından deniz, hava ve kıyı şeridinde arama yapıldı.
Çalışmalar kapsamında Arif Kerem Önder’in cansız bedeni, Rize-Artvin Havalimanı’nın yaklaşık 3 mil batısında helikopterle gerçekleştirilen arama sırasında bulundu.
KİMLİĞİNİ BABASI TEŞHİS ETTİ
Denizden çıkarılan kişinin kimliği, babası Mehmet Önder tarafından teşhis edildi.
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerine katılan tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve personele gösterdikleri gayret ve özveri nedeniyle teşekkür edildi.
Valilik açıklamasında, “Merhum Arif Kerem Önder’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.





