Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şubesi’nin 4. Olağan Kongresi, 24 Ekim 2026’da gerçekleştirildi.
Tek listeyle gidilen seçimde Halil İbrahim Uzun, şubenin yeni başkanı oldu.
Kongrede konuşan Uzun, yeni dönemde ortak akıl, istişare ve hizmet anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek, bütün üyeleri kucaklayan bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını ifade etti.
Yönetim, denetleme ve disiplin kurulları ile yedek üyelerden oluşan 34 kişilik kadronun ortak sorumlulukla çalışacağını kaydeden Uzun, asıl ve yedek ayrımı gözetmeden herkesin teşkilata katkı sunacağını dile getirdi.
Eğitim-Bir-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı ve teşkilatın kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve minnetle anan Uzun, kongre sürecinde kendisine destek verenlere teşekkür etti.
Yeni dönemin çalışma anlayışını anlatan Uzun, “Ben bu göreve söz vermek için değil, sözümü yerine getirmek için talibim. Önceliğimiz makam değil hizmet, kişisel beklentiler değil üyelerimizin hakkı ve teşkilatımızın geleceği olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Üyelerin hak ve menfaatlerini kararlılıkla savunacaklarını belirten Uzun, teşkilat içindeki dayanışmayı güçlendirmeyi, üyelerin taleplerini etkin biçimde gündeme taşımayı ve sendikanın kurumsal gücünü daha ileriye taşımayı hedeflediklerini kaydetti.
YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU
Kongrede yapılan seçim sonucunda Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
* Şube Başkanı: Halil İbrahim Uzun
* Başkan Yardımcısı: Doç. Dr. Yusuf Ceylan
* Başkan Yardımcısı: Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Olgun
* Başkan Yardımcısı: Dr. Hasan Çakır
* Başkan Yardımcısı: Hüseyin Yılmaz
* Başkan Yardımcısı: Recep Yerebakan
* Başkan Yardımcısı: Fatih Akarsu
Uzun, “Taraf olmak değil, artık biz olmak” anlayışıyla yeni döneme başladıklarını belirterek, üyelerin beklentilerini karşılamak ve teşkilatın çalışmalarını geliştirmek için birlikte hareket edeceklerini ifade etti.






