Satış kapsamında Engindere Mahallesi’nde yer alan 1644 ada 58, 59 ve 76 numaralı 3 parsel birlikte ihale edilecek. Söz konusu taşınmazlar için 60 milyon 779 bin 317 lira muhammen bedel, 1 milyon 823 bin 379 lira 51 kuruş geçici teminat bedeli belirlendi.
Kalkandere ilçesine bağlı Yolbaşı köyünde bulunan 125 ada 2 numaralı parsel üzerindeki betonarme bina ve arsası da ihale kapsamında satışa sunulacak. Bu taşınmazın muhammen bedeli 21 milyon 44 bin 495 lira, geçici teminatı ise 631 bin 334 lira 85 kuruş olarak açıklandı.
İhaleler, 6 Ekim 2026 Salı günü Rize Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılacak. Engindere Mahallesi’ndeki parseller için ihale saat 11.00’de, Yolbaşı köyündeki taşınmaz için ise saat 11.15’te gerçekleştirilecek.
İhalelere ilişkin şartname ve diğer belgeler, Rize İl Özel İdaresinde mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak incelenebilecek. İhaleye katılacakların ise şartnameyi 5 bin lira bedelle satın almaları gerekecek.
Katılım için istenen belgelerin, 5 Ekim 2026 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Rize İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.










