Öğrencilerin fen ve matematik alanındaki bilgi ve birikimlerini günlük hayatta mühendislik ve teknolojiyle birleştirmesini amaçlayan 'STEM' yaklaşımıyla, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİKAT tarafından da desteklenen proje kapsamında, 6 eserin prototipi sergilendi.
Açılışını Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Karaman'ın yaptığı proje sergisine; Çayeli Kaymakam Vekili Selçuk Aslan, Çayeli Belediye Başkanı Dr.Atilla Esmen, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Açılışın ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyen Vali Bektaş ve beraberindekiler, projeler hakkında öğrenci gruplarından bilgi aldılar.
Programın son bölümünde bir açıklama yapan Vali Bektaş, 'Gençlerimizin teoride öğrendiklerini bu tür projeler sayesinde pratiğe dönüştürmesi çok önemli. Bu anlamda gerçekleştirdiğiniz çalışmaları önemsiyor ve öğrencilerimiz gelecekte daha üst düzey projeler hazırlayacaklarına inanıyorum' dedi ve çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.
RTEÜdeki STEM Projesi Sergisine Yoğun İlgi
RTEÜ ve Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen çalışmada geliştirilen projelerin prototipleri, Çayeli Eğitim Fakültesinde sergilendi.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 400 personel alacak

Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Akıbeti Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Rize’ye 59 Sözleşmeli Personel Alımı

ÇAYKUR'dan Yaş Çay Alım Kontenjan Duyurusu

Motorine İndirim Geliyor | Güncel Akaryakıt Fiyatları 6 Ağustos Çarşamba

Rize'nin Pazar İlçesinde Trafik Kazası: 6 Yaralı

Rize'de Üzerine İlkel Teleferik Düşen Bir Kişi Hastaneye Kaldırıldı

Güncel Akaryakıt Fiyatları 7 Ağustos Perşembe | Motorine Büyük İndirim Geldi!

Derepazarı'na yeni çay fabrikası inşa edilecek

Rize'de en çok tercih edilen araç markası belli oldu